Formula 1

Pole position pentru Lewis Hamilton in Marele Premiu al Spaniei

Campionul mondial Lewis Hamilton a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile din Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Pentru pilotul de la Mercedes este al treilea pole din cariera la Barcelona, dupa cele obtinute in 2008 si 2014.

16:00 Pole position pentru Hamilton. Britanicul a obtinut un 1:22.000 la ultimul tur cronometrat si l-a devansat cu 280 de miimi pe Rosberg. Pe pozitia a treia s-a clasat Ricciardo, australianul reusind sa castige duelul intern cu noul coechipier Verstappen. Linia a treia la start va fi una suta la suta Ferrari, compusa din Raikkonen si Vettel, insa cei doi piloti au Scuderiei practic n-au contat in lupta pentru primele pozitii.

15:54 Verstappen urca pe doi, in fata lui Hamilton, la 7 zecimi de liderul Rosberg. Doua secunda a pierdut Raikkonen in raport cu Rosberg la prima iesire pe circuit.

15:52 Pilotii Mercedes domina in continuare autoritar sesiunea. Rosberg a oprit cronometrul la 1'22.475, fiind urmat de Hamilton cu 1'23.277. Ace sta din urma a pierdut timp pretios, dupa ce a blocat violent rotile in virajul 10.

15:48 Start de Q3. Pilotii au la dispozitie 12 minute pentru o pozitionare cat mai buna pe grila de start a cursei de duminica.

15:41 Ordinea la varf a ramas nemodificata, cu Hamilton, Rosberg, Verstappen, Raikkonen, Ricciardo si Vettel in primele sase pozitii. Pentru prima data de la inceputul parteneriatului dintre McLaren si Honda echipa britanica ajunge in ultima secventa a calificarilor. Alonso prinde locul 10 aici la Barcelona.

15:39 Raikkonen urca in fata lui Vettel pentru doua zecimi si-l impinge pe coechipierul sau de la Ferrari pe cinci.

15:36 Vettel este al patrulea la o secunda si jumatate distanta de liderul momentului, campionul mondial Hamilton. Diferente mari intre Mercedes si Ferrari in aceste calificari.

15:34 Verstappen urca din nou pe trei, la o secunda in spatele lui Hamilton. Tanarul olandez reuseste sa fie mai rapid decat coechipierul sau, Ricciardo.

15:31 Hamilton si Rosberg sunt primii piloti care ies pe circuit. Britanicul opreste cronometrul la 1:22.159, in timp ce Rosberg a fost mai lent cu sase zecimi.

15:25 S-au aprins luminile verzi pentru a doua parte a calificarilor (Q2).

15:19 Final de Q1 cu dueluri extrem de pasionante in partea de jos a clasamentului. Button si Magnussen si-au imbunatatit timpii la ultimul tur cronometrat. Cei cinci eliminati dupa Q1 sunt: Palmer, Ericsson, Massa, Nasr, Wehrlein, Haryanto.

15:15 Ordinea cu cinci minute inaintea finalului Q1: 1-Rosberg, 2-Hamilton, 3-Verstappen, 4-Raikkonen, 5-Vettel, 6-Sainz, 7-Alonso

15:11 Locul patru pentru Raikkonen la primul tur cronometrat pentru pilotul de la Ferrari. Acesta a obtinut un timp mai slab decat al lui Verstappen, noul pilot Red Bull, care a oprit cronometrul la 1:23.578

15:07 Rosberg urca la conducere cu 1:23.002. Acesta este urmat de Hamilton cu 1:23.214.

15:00 A inceput sesiunea de califcari de la Barcelona.

Nico Rosberg de la Mercedes a castigat toate cele patru curse desfasurate pana acum, insa Scuderia Ferrari ameninta suprematia pilotului german prin Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen.

Dupa un inceput mai degraba modest, cu doua probleme tehnice in calificarile ultimelor doua Mari Premii, Lewis Hamilton asteapta si el oportunitatea primului succes.



Pole position pentru Lewis Hamilton in Marele Premiu al Spaniei