Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Malaeziei

Lupta pentru titlul mondial din Formula 1 a cunoscut un nou episod, duminica, in Marele Premiu al Malaeziei de la Sepang. Lewis Hamilton, liderul campionatului, a pornit pentru 70-a oara din pole position, in timp ce Sebastian Vettel, al doilea clasat, a fost ultimul pe grila dupa problemele din calificari.

Ordinea la final: Verstappen, Hamilton, Ricciardo, Vettel, Bottas, Perez, Vandoorne, Stroll, Massa, Ocon
Abandonuri: Raikkonen, Sainz

FINAL de cursa. Verstappen castiga cursa de la Sepang la ultima oprire a Formulei 1 in Malaezia. Incredibil incident dupa finalul cursei. Stroll nu este atent si intra direct in Vettel distrigandu-i acestuia partea stanga spate. Vettel ajunge la boxe urcat pe un monopost Sauber prin celebra metoda "taxiul".

49/56 Vettel este indemnat prin radio sa atace: "Ataca acum, trebuie sa ataci!".

49/56 Ricciardo isi apara in extremis pozitia a treia la primul atac serios din partea lui Vettel. Ramane cel mai incins duel din cursa.

48/56 Alonso, prins din urma cu un tur, arbitreaza duelul pentru podium intre Ricciardo si Vettel. Australianul a trecut primul, in timp ce spaniolul i-a inchis usa in nas lui Vettel. Reactia neamtului face toti banii: "Hei, pe bune?! Credeam ca esti mai bun de atat!".

47/56 Vettel l-a ajuns pe Ricciardo si il poate ataca pe zona DRS.

44/56 Probleme de trafic pentru Ricciardo, care pastreaza mai putin de trei secunde in fata unui Vettel dezlantuit.

42/56 Vettel corecteaza propriul record in cursa si ajunge la 1:34.080!

41/56 O secunde pe tur castiga constant Vettel in raport cu Ricciardo si se apropie de australian la 6.5 secunde.

40/56 Vettel stabileste un NOU RECORD al circuitului de la Sepang cu 1:34.218! Vechiul etalon ii apartinea lui Montoya pe un Williams in 2004.

39/56 Contact intre Palmes si Magnussen. Incidentul s-a petrecut chiar dupa ce liderul Verstappen trecuse de cei doi la finalul liniei drepte de start/sosire. Vettel ramane cel mai rapid pilot al momentului si se apropie la 8 secunde de Ricciardo.

34/56 Mici incidente in mijlocul plutonului. Alonso ii taie virajul lui Magnussen, in timp Massa il scoate de pe circuit pe Ocon.

30/56 Bottas a oprit ultimul din grupul de frunte si a pierdut locul in fata lui Vettel.

28/56 Pit stop si pentru liderul Verstappen. Un schimb de pneuri realizat in cea mai mare viteza si Verstappen revine in fata lui Hamilton. Intrare programata si pentru Vettel. Acesta pune super softurile pentru a doua jumatate a cursei.

27/56 Hamilton intra la boxe pentru prima si singura oprire programata. Hamilton revine pe pista in fata lui Bottas si Vettel.

26/56 Vettel il ajunge pe Bottas si incearca un prim atac la interior. Deocamdata Bottas ii inchide usa pilotului de la Ferrari.

26/56 Contact intre Ocon si Sainz in primul viraj. Francezul de la Force India este aruncat in exterior. In cele din urma revine pe trasa ideala.

24/56 Bottas pierde teren vizibil in fata lui Vettel si un atac din partea germanului de la Ferrari este iminent.

21/56 Vettel trece de Perez si ajunge pe 5 la 32 de secunde in urma lui Bottas.

17/56 Jumatate de minut intre liderul Verstappen si Vettel, pilot care se afla la 3.3 secunde in urma lui Perez, pilotul de pe cinci.

14/56 Vettel ajunge pe 6 dupa un salt de 14 pozitii in tot atatea tururi parcurse.

13/56 Intrari la boxe pentru primul schimb de pneuri. Massa, Stroll, Gasly sunt pilotii care schimba. Primii zece raman cu pneurile de la start.

10/56 Vettel trece de Magnussen si ajunge pe 9 la 25 secunde in urma liderului.

9/56 Verstappen se distanteaza la 2.5 secunde in fata lui Hamilton. Continua duelul dintre Bottas si Ricciardo, iar australianul urca pe trei.

7/56 Vettel ramane blocat in spatele lui Alonso, pilot care il ataca pe Magnussen pentru locul 9. Vettel pandeste o eventuala greseala.

3/56 Schimbare de lider! Verstappen il ataca pe Hamilton la finalul liniei de start/sosire si trece la conducere. Mai in spate Ricciardo il ataca si el pe Bottas pentru locul trei.

2/56 Vettel ajunge pe 12 si ii mai are in fata pe Alonso si Magnussen pentru a ajunge in puncte.

1/56 Hamilton pleaca foarte bine din grila si se instaleaza la conducere. Pentru locul doi se dau lupte intre Verstappen si Bottas. Olandezul rezista in fata celui de-al doilea pilot de la Mercedes. Vettel, ultimul la start, ajunge deja pe 17 dupa doar cateva viraje.

START in Marele Premiu al Malaeziei de la Sepang.

10:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Mai putin cel pilotat de Kimi Raikkonen. Al doilea clasat in calificari are o problema si a ramas in garajul echipei Ferrari.

Kimi Raikkonen, Max Verstappen si Valtteri Bottas se anunta la randul lor animatori ai ultimei curse de la Sepang.

Urmariti live text cursa de Formula 1 din Malaezia duminica dimineata in aceasta pagina de la ora 10:00.



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Malaeziei