Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei - Calificari

Onlinesport.ro a transmis live text sambata dimineata de la ora 8:00 calificarile care conteaza pentru Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka.

9:00 Rosberg incheie sesiunea cu 1:32.506, suficient pentru a-l devansa cu 197 de miimi pe coechipierul sau, Hamilton.

8:53 Rosberg este in fata lui Hamilton pentru 317 miimi de secunda. Pilotii Williams privesc de la distanta duelul pentru suprematie de la Mercedes.

8:50 Bottas este primul pilot lansat intr-un tur cronometrat in Q3.

8:46 Pentru pole position se vor lupta urmatorii zece piloti: Rosberg, Hamilton, Bottas, Massa, Alonso, Magnussen, Ricciardo, Button, Raikkonen si Vettel.

8:42 Eliminati dupa Q2 sunt: Vergne, Perez, Kvyat, Hulkenberg, Sutil si Gutierrez. 

8:40 S-a scurs si timpul dedicat partii secunde a calificarilor. Pilotii de la Mercedes nici n-au mai iesit din garaje pentru ultimele minute.

8:37 Nicio schimbare la varful ierarhiei. Conduce Rosberg urmat de Hamilton, Bottas, Alonso, Massa, Magnussen, Raikkonen si Button.

8:31 Rosberg in fata lui Hamilton pentru 32 de miimi. Bottas pe trei la opt zecimi. Alonso vine pe patru la peste o secunda.

8:26 Luminile verzi s-au aprins pentru a doua parte a calificarilor de la Suzuka. O informatie meteo de ultima ora anunta ca taifunul format in Oceanul Pacific nu mai reprezinta o amenintare pentru cursa de duminica, asa cum se temeau organizatorii niponi.

8:21 Pilotii eliminati dupa Q1 sunt Maldonado, Grosjean, Ericsson, Bianchi, Kobayashi, Chilton.

8:18 S-a scurs timpul dedicat primei parti a calificarilor. Hamilton termina in frunte, urmat de Rosberg, Bottas, Massa, Alonso, Magnussen, Raikkonen, Hulkenberg, Button si Vergne.

8:13 Alonso ocupa locul cinci. la 886 de miimi in urma liderului Hamilton. Primii noua clasati au intrat la boxe cand au mai ramas putin sub cinci minute pana la finalul Q1.

8:08 Ordinea la varf este urmatoarea: conduce Hamilton in fata lui Rosberg, cei doi de la Mercedes fiind urmati de pilotii Williams, Bottas si Massa.

8:05 Hamilton doboara timpul coechipierului sau, astfel ca noul timp de referinta este 1:33.611.

8:04 Rosberg urca la conducere dupa primul sau tur cronometrat, cu 1:33.671.

8:00 A inceput sesiunea de calificari pentru configurarea grilei de start la Suzuka.

Cu cinci etape ramase de disputat pana la finalul sezonului, lupta pentru titlul mondial este din ce in ce mai aprinsa intre pilotii echipei Mercedes.

Lewis Hamilton a profitat de abandonul lui Nico Rosberg in Singapore si a trecut la conducerea clasamentului pilotilor.

Pe langa aceasta, la Suzuka se vorbeste aprins despre iminenta plecare a lui Fernando Alonso de la Ferrari. Acesta ar putea ajunge la McLaren sau poate chiar Red Bull, caz in care Sebastian Vettel ar ajunge la Scuderia de la Maranello,



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei - Calificari