Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Chinei

Sursă foto: https://twitter.com/HaasF1Team/

Formula 1 a programat, duminica, de la ora 9:10, cursa cu numarul 1000 din istoria competitiei. Circuitul de la Shanghai intra astfel in istorie prin gazduirea acestui Mare Premiu jubiliar. Intrecerea este live text tur cu tur pe onlinesport.ro, duminica dimineata, cu incepere de la ora 9:10.

Ordinea in cursa: Hamilton, Bottas, Vettel, Verstappen, Leclerc, Gasly, Ricciardo, Perez, Raikkonen, Albon.

Final de cursa. Hamilton castiga pentru a sasea oara in China.

44/56 Abandoneaza si rusul Kvyat (Toro Rosso). Doar al doilea abandon din aceasta cursa, dupa Hulkenberg.

42/56 Vettel urca pe trei in fata lui Leclerc. Un atac cu DRS-ul deschis la finalul unui palier de viteza. Monegascul intra la boxe si pierde locul patru in fata lui Verstappen.

39/56 Duel pasionant intre Leclerc si Bottas. Monegascul tine cu dintii de locul al doilea, desi monopostul Mercedes este evident mai rapid. In cele din urma Bottas a trecut de Leclerc, dar pilotul Ferrari si-a dovedit inca o data talentul.

38/56 Ordinea s-a schimbat dupa ultimele intrari la boxe. Hamilton conduce in fata lui Leclerc, in timp ce Bottas a cazut pe trei in fata lui Vettel si Verstappen. Intre timp Vettel a corectat cel mai bun timp in cursa.

36/56 Schimba si Vettel ca raspuns la mutarea lui Verstappen. O intreaga linie dreapta ii desparte pe cei doi. Leclerc urca din nou pe trei.

35/56 Verstappen intra la boxe si "incalta" un set de mediumuri. Olandezul revine pe pista la 20 secunde in spatele lui Leclerc.

29/56 Diferenta intre primii clasati:

 1 Hamilton; 2 Bottas 3.3s; 3 Vettel 11.6s; 4 Verstappen 16.4s; 5 Leclerc 23.1s; 6 Gasly 38.2s

23/56 Schimba si liderul Hamilton, care isi pastreaza prima pozitie pentru 2 secunde in fata lui Bottas. Pit stop si pentru Leclerc, pilot revenit in pozitia a cincea, dupa Vettel si Verstappen.

20/56 Duel aprig intre Vettel si Verstappen. Olandezul rateaza franareaza in virajul 14, apoi iese cu partea stanga in afara pistei.

19/56 Vettel intra la boxe pentru schimbul de pneuri si Leclerc revine astfel pe trei. Vettel coboara pe cinci.

18/56 Nico Hulkenberg (Renault) semnseaza primul abandon al cursei din China.

17/56 Situatia ramane incerta la Ferrari. Vettel nu se poate desprinde, iar Leclerc intreaba prin radio daca nu-si poate recupera locul trei. "Am discutat deja asta", i se raspunde monegascului. Intre timp, Max Verstappen se apropie amenintator.

14/56 Vettel greseste usor in fata lui Leclerc si blocheaza roata stanga fata. Germanul e clar sub presiune.

10/56 Ordine de echipa la Ferrari. Leclerc este invitat sa-l lase pe Vettel sa treaca in fata sa. "Lasa-l pe Sebastian sa treaca!", a sunat mesajul prin radio. Vettel trece de colegul sau la capatul liniei de start/sosire.

9/56 Diferenta intre primii doi clasati ajunge la 3.2 secunde. Cel mai interesant duel se anunta insa cel intre pilotii Ferrari. Vettel cauta sa-l prinda pe Leclerc, noul sau coechipier.

4/56 Lewis Hamilton conduce cursa cu 1.5 secunde in fata lui Valtteri Bottas.

1/56 Pilotii de la Mercedes isi pastreaza primele doua pozitii, iar mai in spate Charles Leclerc il depaseste pe Sebastian Vettel. Probleme in spatele plutonului din cauza iesirii lui Lando Norris (McLaren). A fost contact cu rusul Daniil Kvyat (Toro Rosso). Avem Safety Car Virtual!

9:14 START in cursa cu numarul 1000 din Formula 1.


Din pole position porneste finlandezul Valtteri Bottas, cel care a dominat calificarile de sambata in fata coechipierului sau, Lewis Hamilton.

Linia a doua la start este una rosie Ferrari, cu Sebastian Vettel in fata lui Charles Leclerc.

De noua ori in 15 ocazii cursa din China a fost castigata de pilotul pornit din pole position.

Ramane de vazut daca Bottas isi va trece in cont a doua victorie a sezonului sau daca Ferrari va reusi sa produca surpriza transand disputa cu rivala Mercedes.

Mercedes are cele mai multe victorii in China (5), in timp ce Lewis Hamilton este pilotul care a castigat de cele mai multe ori la Shanghai (5).

Recordul circuitului ii apartine lui Michael Schumacher si a fost stabilit in 2004 la 1:32.328.

Date tehnice

Lungimea turului: 5.451km
Tururi programate: 56
Distanta cursei: 305.256km
Viraje: 16



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Chinei