Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps

Formula 1 a revenit in actualitate dupa vacanta de vara cu Marele Premiu al Belgiei, cursa gazduita pe spectaculosul traseu Spa-Francorchamps din inima Ardenilor.

Ordinea in cursa: Vettel, Hamilton, Verstappen, Bottas, Perez, Ocon, Grosjean, Magnussen, Gasly, Ericsson, 
Abandonuri: Hulkenberg, Alonso, Leclerc, Raikkonen, Ricciardo


FINAL de cursa. Vettel castiga Marele Premiu al Belgiei. Hamilton si Verstappen completeaza podiumul de la Spa-Francorchamps.

44/44 Vettel acopera ultimii kilometri inaintea liniei de sosire. Avansul fata de Hamilton este de 11.3 secunde si nu se mai poate intampla nimic.

34/44 Diferenta creste la 5.6 secunde in favoarea lui Vettel. Pierde teren vizibil Hamilton in aceasta secventa a cursei.

31/44 Ricciardo este chemat la boxe pentru a pune capat cursei. Una de test pentru pilotul australian, care a pierdut un tur imediat dupa start.

25/44 Aproape doua secunde intre Vettel si Hamilton. Suspansul ramane maxim in aceasta cursa.

23/44 Hamilton se napusteste asupra lui Verstappen si-l depaseste pe acesta pe linia dreapta Kemmel.

23/44 Moment crucial al cursei. Vettel intra la boxe pentru schimbul de pneuri si revine pe pista chiar in fata lui Verstappen si Hamilton.

22/44 La jumatatea cursei Hamilton schimba pneurile si pierde o pozitie in cursa pana pe trei.

18/44 Bottas urca pe opt in ierarhia cursei dupa depasirile lui Ericsson si Gasly.

16/44 Este momentul in care Hamilton forteaza si stabileste cel mai rapid tur in cursa. Britanicul revine la 3.7 in urma lui Vettel. Raspunde germanul cu record personal pe primul sector.

15/44 Vettel ajunge la un avans de 4 secunde in fata lui Hamilton.

10/44 Inca o victima pe care Verstappen o face in randul echipei Force India. Olandezul sustinut la Spa de aproape 80.000 de suporteri ajunge pe trei.

7/44 Verstappen il depaseste pe Ocon si urca pe pozitia a patra.

6/44 Vettel forteaza si se desprinde la peste doua secunde in fata lui Hamilton.

5/44 Masina de siguranta stinge luminile si intra la boxe. Cursa este reluata cu Vettel in fruntea plutonului.

2/44 Raikkonen intra la boxe cu pana pe stanga spate, Ricciardo are si el probleme in partea din spate a monopostului.

1/44 Vettel trece in fata lui Hamilton pe lunga linie dreapta Kemmel, dar cursa e neutralizata cu Safety Car dupa un accident major petrecut la start. Masina lui Alonso a zburat efectiv peste cea pilotata de un pilot de la Sauber. Abandoneaza si Hulkenberg.

START in Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei.

16:10 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de formare a grilei de start.


Lewis Hamilton, liderul campionatului cu 24 de puncte avans in fata lui Sebastian Vettel, si-a invins rivalul in calificari si va pleca pentru a 78-a oara din pole position.

Pilotul de la Mercedes nu va beneficia la startul din Belgia de sustinerea coechipierului Valtteri Bottas, trimis la coada grilei dupa schimbarea motorului, dar pilotii Force India, de asemenea motorizati de constructorul german, sunt determinati sa furnizeze surpriza.

Pentru Hamilton este startul cu numarul 111 la volanul monopostului Mercedes, depasindu-si recordul de la McLaren (110 starturi). Britanicul este singurul pilot care a adunat peste o suta de starturi cu doua echipe diferite si de asemenea singurul cu peste 200 de starturi alaturi de acelasi motorist.

Cu o clasare in topul opt Vettel ar depasi bariera de 1000 de puncte adunate in Formula 1 de Scuderia Ferrari.

Raikkonen cauta podiumul cu numarul 100 din cariera si l-ar putea obtine chiar la Spa. Doar Schumacher (155), Hamilton (126), Prost (106) si Vettel (106) au mai multe.



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps