Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Calificari Marele Premiu al Australiei

Onlinesport.ro a transmis live text sambata dimineata de la ora 8:00 calificarile care conteaza pentru Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.

Sumarul calificarilor:

  • Daniel Ricciardo, inlocuitorul lui Mark Webber la Red Bull, obtine cel mai bun timp in prima parte a calificarilor, cu 1:30.775. 
  • Cei sase piloti eliminati dupa Q1 au fost Chilton, Bianchi, Gutierrez, Ericcson, Grosjean si Maldonado.
  • Calificarile au debutat pe uscat, dar ploaia a udat circuitul Albert Park cu sase minute inaintea finalului Q1.
  • Nico Rosberg a incheiat cu cel mai bun timp si a a doua parte a calificarilor, cu 1:42.264.
  • Kimi Raikkonen a incheiat calificarile in zidul de beton dupa ce a lovit cu partea frontala pe finalul Q2. 
  • Campionul mondial Sebastian Vettel nu a prins un loc in ultima secventa a calificarilor, la fel ca si Jenson Button. Surprizele se numesc Kevin Magnussen si Dennis Kvyat, debutantii care au prins Q3.
  • Pole position obtinut de Lewis Hamilton la mare lupta cu Daniel Ricciardo si Nico Rosberg. Deja se contureaza rivalitatea principala a sezonului: Mercedes vs Red Bull.
  • Debutantul Kevin Magnussen (McLaren) va lua startul de pe linia a doua (pozitia 4) si este surpriza calificarilor.

Final de sesiune

09:00 Rosberg impune cel mai bun timp in calificari, dar este batut de Ricciardo. Vine Hamilton din spate si-l bate pe australian pentru trei zecimi de secunda.

08:59 Hamilton si Ricciardo lupta pentru pole position, Kvyat loveste zidul. 

08:58 Intram in ultimele doua minute ale calificarilor. Hamilton ramane lider.

REACTIE: Vettel nu a prins un loc in Q3, insa este optimist in privinta cursei de duminica: "Orice este posibil, iar in cursa vor exista numeroase posibilitati".

08:54 Hamilton este primul clasat cu 1:45.335. Rosberg ocupa locul secund la doua zecimi, Ricciardo este al treilea.

08:48 Incepe ultima parte a calificarilor, una in care pilotii au la dispozitie 12 minute. Noua piloti au iesit pe anvelope de ploaie, doar Alonso face exceptie pe intermediare. Dupa cum observati s-au adaugat din acest sezon doua minute la timpul dedicat Q3. Practic s-au luat doua minute de la Q1 pentru a oferi celor mai rapizi piloti mai multe minute de duel direct.

08:40 O alta mare surpriza. Campionul mondial Vettel nu reuseste sa se califice in Q3 si incheie cu al 13-lea timp. De asemenea rateaza prezenta in superpole Button, Raikkonen, Sutil, Kobayashi si Perez. Surprizele sunt Magnussen si Kvyat, piloti care la debut vor lupta pentru primele zece locuri.

08:39 Raikkonen iese in decor si loveste cu partea frontala zidul de beton. Steaguri galbene si Q2 se va incheia sub neutralizare.

08:37 Pilotii Williams se descurca de minune. Bottas conduce ierarhia, iar Massa este al treilea. Intre cei doi debutantul Kvyat, o mare surpriza.

08:35 Button urca la conducere pentru putin timp. Ricciardo revine in topul ierarhiei, cu 1:44.031.

08:33 Hamilton, Rosberg, Alonso este noua ordine in varful ierarhiei. Trasa ideala se usuca rapid si de aceea timpii se amelioreaza pe fiecare tur parcurs.

08:32 Ricciardo urca la conducere cu 1:45.655 dupa ce l-a batut pe Bottas pentru doar 34 de miimi de secunda.

08:31 Bottas este lider cu 1:45.689. Alonso vine pe doi, urmat de Button. In ceea ce-l priveste pe liderul momentului, Bottas a scapat monopostul de sub control in primul viraj, dar are noroc si poate continua fara sa fi lovit.

08:27 Finlandezul Bottas de la Williams este primul lansat intr-un tur cronometrat.

08:25 Se da startul Q2. Apa foarte multa pe circuit. Pilotii au la dispozitie 15 minute pentru a intrat in superpole. Avem de-a face cu o loterie in acest moment, pilotii avand de ales intre pneurile suta la suta de ploaie si cele intermediare.

08:18 Timpul dedicat primei parti a calificarilor s-a incheiat. Chilton, Bianchi, Gutierrez, Ericsson, Grosjean si Maldonado sunt pilotii eliminati. Ricciardo a incheiat in prima pozitie dupa Q1, cu 1:30.775.

08:12 Ploua zdravan pe circuitul Albert Park. Masinile merg la pas spre garajele echipelor lor. Maldonado a iesit deja de trei ori de pe pista din cauza lipsei aderentei.

08:11 Agitatie in tribune pentru ca apar primele picaturi de ploaie. Au mai ramas 6 minute pana la finalul Q1.

08:10 Alonso urca pe locul patru la sase zecimi in urma lui Ricciardo. 

08:08 Ricciardo conduce ierarhia provizorie la jumatatea primei parti a calificarilor, cu 1:30.775. Magnussen si Massa completeaza topul trei.

08:04 Massa bate timpul lui Hamilton si urca la conducere. Brazilianul concureaza in acest sezon pentru Williams.

08:03 Hamilton stabileste primul timp etalon - 1:31.699. Rosberg si Hulkenberg vin in spatele pilotului britanic de la Mercedes.

08:02 Trei piloti debutanti in acest sezon de Formula 1: Kevin Magnussen (McLaren), Dennis Kvyat (Toro Rosso) si Marcus Ericsson (Caterham).

08:00 Luminile verzi se aprind si pilotii au la dispozitie 18 minute pentru a obtine cel mai bun timp in Q1.

07:58 Vremea este un capricioasa la Melbourne si sunt sanse mari de ploaie. Vantul sufla de asemenea cu putere, iar in aer sunt 26 de grade Celsius.

07:57 Bun regasit prieteni ai Formulei 1 la un nou sezon cu Marele Circ. In cateva minute debuteaza la Melbourne sesiunea de calificari pentru Marele Premiu al Australiei.

Echipa Mercedes a dominat in prima zi a antrenamentelor libere.

[news-105431]



TUR cu TUR Formula 1: Calificari Marele Premiu al Australiei