Formula 1

LIVE Calificarile Marelui Premiu al Germaniei

Onlinesport.ro transmite, sâmbata dupa-amiaza, în direct de la ora 15:00, calificarile Marelui Premiu al Germaniei de la Hockenheim, sesiune în urma careia vom cunoaste configuratia grilei de start.

16:00 Pole position pentru Fernando Alonso, pilotul de la Ferrari care a impus timpul de referinta la Hockenheim în ultimul tur cronometrat - 1:40.621. Pilotul de la Ferrari a fost singurul care a coborât sub un minut si 41 de secunde pe tur.

Vettel va pleca din a doua pozitie a grilei de start, germanul de la Red Bull ratând un ultimul tur de pole din cauza unei greseli în acul de par de la Hockenheim.

Alonso, Vettel, Webber, Schumacher, Hulkenberg, Maldonado, Button, Hamilton, di Resta si Raikkonen. Ordinea primilor zece arata astfel

15.55 Vettel are cel mai bun timp la jumatatea Q3 în fata lui Alonso, Hulkenberg, Button, Di Resta si Schumacher.

15:52 Schumacher, un pilot recunoscut pentru aptitudinile sale de a pilota pe ploaie, anunta prin radio ca este foarte dificil sa ramâi pe trasa ideala în aceste conditii de ploaie.

15:51 Hulkenberg iese mult în afara pistei, dar are noroc ca s-a oprit la timp si nu a lovit niciun zid de protectie.

15:50 Ultimele zece minute ale calificarilor. Cei doi piloti de la McLaren-Mercedes ies pe circuit.

15:43 S-a încheiat si a doua parte a calificarilor. Hamilton, Schumacher, Vettel, Alonso, Button, Maldonado, Webber, Hulkenberg, Di Resta, Raikkonen.

Cei sapte piloti eliminati dupa Q2: Ricciardo, Perez, Kobayashi, Massa, Grosjean, Senna si Rosberg.

15:41 Performantele au scazut simtitor în conditiile în care pista este inundata de apa.

15:33 Noul lider este Hamilton, care il depaseste pe Schumacher pentru mai putin de doua zecimi.

15:31 Schumacher urca la conducerea clasamentului intermediar cu 1:38.010.

15:30 Maldonado opreste cronometrul la 1:38.949, dar este rapid depasit de Vettel cu 1:38.505. Ploua tot mai tare la Hockenheim.

15:27 Începe Q2 în conditii de ploaie. Button este primul pilot iesit pe circuit.

15:22 Raikkonen a încheiat Q1 cu cel mai bun timp. Finlandezul de la Lotus este urmat de Perez, Rosberg, Alonso, Maldonado, Hamilton, Massa, Hulkeberg, Di Resta, Vettel.

Cei sapte piloti eliminati dupa Q1 sunt: Vergne, Kovalainen, Petrov, Pic, Glock, de la Rosa, Karthikeyan.

15:19 Tur de totul sau nimic pentru Michael Schumacher. Veteranul german ocupa locul 18 si o eroare l-ar lasa în afara Q2. Locul 17 prins in extremis de Schumacher care se salveaza de la o rusinoasa clasare în afara Q2.

15:13 Raikkonen este noul lider cu 1:15.693. Pilotul de la Lotus este singurul care coboara la sub un minut si 16 secunde.

15:09 Liderul Hamilton corecteaza propriul timp de referinta cu alte 162 de miimi. Fostul campion mondial ajunge astfel la 1:16.221.

15:06 Hamilton si Button ocupa primele doua locuri cu 1:16.383, respectiv 1:16.507.

15:04 Majoritatea pilotilor au iesit în pista pentru a evita aparitia ploii. Alonso este primul cu 1:16.705. Urmeaza Button, Rosberg, Kobayashi, Schumacher si Webber.

15:01 Hulkenberg este primul pilot care se lanseaza în primul tur cronometrat.

15:00 Se aprind luminile verzi pentru prima parte a calificarilor de la Hockenheim. Deocamdata pista este uscata, dar cerul se prezinta extrem de amenintator.

INFO: Indiferent de rezultatul calificarilor pilotii Romain Grosjean (Lotus) si Nico Rosberg (Mercedes) vor porni în cursa cu o penalizare de cinci locuri pe grila de start. Cei doi au schimbat cutiile de viteze, Grosjean dupa cursa precedenta de la Silverstone, iar Rosberg imediat dupa antrenamentele de vineri de la Hockenheim.

UPDATE: Pilotul australian al echipei Red Bull, Mark Webber, va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei, duminica, la Hockenheim, din cauza schimbarii cutiei de viteze dupa cursa precedenta din Marea Britanie.



LIVE Calificarile Marelui Premiu al Germaniei