Formula 1

Bottas, primul in calificarile Marelui Premiu al Austriei

Sursă foto: twitter.com/mercedesamgf1

Pentru a doua oara in acest an pilotul finlandez Valtteri Bottas a obtinut cel mai bun timp intr-o sesiune de calificari.

16:01 Bottas obtine prima pozitie in calificari si va porni din pole position urmat de Vettel, pilotul pe care l-a invins in cursa din Rusia. Hamilton termina pe trei, dar va lua startul cu cinci locuri mai jos, adica pe opt din cauza unei penalizari pentru schimbarea cutiei de viteze.

Pentru Bottas este doar al doilea pole position din cariera.

16:00 Final de calificari cu incidente. Grosjean ramane blocat pe pista in sector 2 si practic anuleaza ultimele sanse ale pilotilor aflati intr-un tur rapid, iar Verstappen scapa masina de sub control pe zona de pietris.

15:51 Continua Bottas cu 1:04.251, cel mai bun rezultat al intregului weekend austriac. Vettel pe doi la 42 de miimi.

15:40 Bottas termina in fata lui Vettel pentru 456 de miimi. Hamilton al treilea foarte aproape de german, cu Verstappen si Raikkonen completand topul cinci. S-au mai calificat in Q3 Ricciardo, Grosjean, Perez, Sainz si Ocon.

15:30 Bottas in fata lui Hamilton pentru aproape doua zecimi in aceasta a doua secventa a calificarilor.

15:20 Cei cnici piloti eliminati dupa prima secventa a calificarilor sunt: Palmer, Massa, Stroll, Ericsson, Wehrlein.

15:18 Hamilton incheie Q1 cu cel mai bun timp, 1:05.064. Acesta este urmat de Raikkonen, Vettel, Sainz si Bottas.

15:03 Pilotii echipei Haas pe primele doua locuri, cu Magnussen si Grosjean in fata lui Vettel dupa primele tururi cronometrate.

15:00 Start de calificari la Spielberg.

Lewis Hamilton, locul doi la general, a stabilit cei mai buni timpi in antrenamentele libere de vineri, dar britanicul de la Mercedes va porni in cursa cu o penalizare de cinci locuri pe grila din cauza schimbarii cutiei de viteze.

Astfel, sesiunea de calificari de sambata ramane deschisa oricarui rezultat, mai ales ca pilotii echipelor Mercedes, Ferrari si Red Bull au fost despartiti in antrenamente de mai putin de o secunda.



Bottas, primul in calificarile Marelui Premiu al Austriei