Formula 1

Lauda pune toti banii pe Alonso: ”Va fi campion mondial”

Niki Lauda, legenda vie a Formulei 1, considera ca spaniolul Fernando Alonso va fi noul campion mondial în Marele Circ la finalul actualului sezon.

Desi admite ca Alonso nu are la dispozitie cea mai rapida masina din Formula 1, Lauda este de parere ca prin constanta si talentul de care da dovada ibericul va reusi sa cucereasca al treilea sau titlu mondial.

Lauda, 63 de ani, a concurat în 171 de curse si a cucerit 3 titluri mondiale în Formula 1 (1975, 1977, 1984), primele doua cu Ferrari iar al treilea cu McLaren.

”Va obtine cele mai multe puncte. Va fi campion daca va reusi sa gestioneze cursele asa cum a facut-o pâna acum. Alonso se misca în directia cea buna. Este rapid si aduce masina la linia de sosire. Este agresiv când este nevoie. Cu alte cuvinte, este omul momentului”, a declarat Lauda pentru site-ul oficial al competitiei.

Alonso are dupa 14 curse disputate un avans de 29 de puncte în fata germanului Sebastian Vettel, dar matematic lista posibililor campioni mondiali se întinde pâna la sapte piloti.



Lauda pune toti banii pe Alonso: ”Va fi campion mondial”