Formula 1

Jules Bianchi a iesit din coma

Jules Bianchi ofera o veste excelenta tocmai din indepartata Japonie, unde s-a aflat in coma profunda dupa accidentul suferit in cursa de la Suzuka.

Parintii pilotului de la Marussia au anuntat in cursul zilei de miercuri ca Jules Bianchi a iesit din coma profunda, cea artificiala, si ca este capabil sa respire pe cont propriu.

"La sapte saptamani dupa accidentul suferit si dupa o perioada dificila de terapie neurologica suntem in masura sa anuntam ca Jules a facut un pas important spre vindecarea sa. Tratamentul intra intr-o noua etapa din moment ce creierul si-a imbunatatit functiile. Chiar daca situatia lui ramane critica, putem sa-l readucem pe Jules in Franta", se arata in comunicatul parintilor pilotului de Formula 1.

Bianchi a iesit din coma, insa ramane pe moment inconstient.

Jules Bianchi, 25 ani, s-a ciocnit violent in cursa de la Suzuka de pe 5 octombrie 2014 de un tractor aflat pe marginea pistei si care incerca sa scoata in afara traseului o masina abandonata. In urma impactului pilotul echipei Marussia a ramas inconstient si a fost transportat la cel mai apropiat spital unde a ramas in coma pana pe 14 noiembrie.



Jules Bianchi a iesit din coma