Formula 1

Haos la Monte-Carlo. O cursa marcata de ploaie, doua steaguri rosii si un accident urat suferit de Mick Schumacher

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Mexicanul Sergio Perez a castigat editia din acest an a Marelui Premiu de Formula 1 din Monte-Carlo, a saptea cursa din acest sezon.

O cursa al carui start a fost amanat din cauza precipitatiilor insemnate cantitativ. S-a plecat in spatele masinii de siguranta, pentru ca dupa doar cateva tururi monoposturile sa se retraga la boxe si cursa oprita cu steag rosu.

In cele din urma s-a repornit pe steag verde, cu Charles Leclerc dictand ritmul din prima pozitie.

Monegascul a condus cursa in primele 18 tururi din cele 77 programate, cedand sefia colegului Carlos Sainz odata cu primul pit stop programat.

Ferrari a comis-o grav la al doilea pit stop, cand Leclerc a trecut pe harduri si a pierdut trei locuri pana pe pozitia a patra.

O eroare de strategie speculata de Red Bull, echipa care l-a propus in prima pozitie pe Sergio Perez incepand cu turul 23.

Cursa a fost oprita a doua oara cu steag rosu in turul 27 dupa un accident care l-a avut protagonist pe Mick Schumacher.

Pilotul german de la Haas a pierdut controlul monopostului si a lovit violent cu spatele. Rotile din spate s-au rupt complet de restul masinii.

In turul 33 s-a reluat cursa pe pista uscata, pana la final ordinea primilor patru ramanand nemodificata, cu Perez in fata lui Sainz, Verstappen si Leclerc.

Pilotii care au incheiat in puncte:

  1. Perez, Red Bull
  2. Sainz, Ferrari
  3. Verstappen, Red Bull
  4. Leclerc, Ferrari 
  5. Russell, Mercedes 
  6. Norris, McLaren
  7. Alonso, Alpine
  8. Hamilton, Mercedes
  9. Bottas, Alfa Romeo
  10. Vettel, Aston Martin.


Haos la Monte-Carlo. O cursa marcata de ploaie, doua steaguri rosii si un accident urat suferit de Mick Schumacher