Formula 1

Hamilton, zece locuri penalizare pe grila de start din Turcia

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost penalizat cu zece pozitii pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei.

Aceasta dupa ce echipierul de la Mercedes a schimbat motorul dupa antrenamentele libere programate, vineri, si in care a obtinut cele mai bune rezultate in ambele sesiuni.

In prima sesiune de antrenamente libere Hamilton l-a devansat pe Max Verstappen, rivalul sau in lupta pentru titlul mondial, cu 425 de miimi de secunda.

Hamilton a fost cel mai rapid si in a doua sesiune de antrenamente libere, o sedinta cronometrata in care septuplul campion mondial a fost mai rapid cu 166 de miimi de secunda pe monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Mercedes a decis sa-i schimbe motorul lui Hamilton, dupa ce britanicul a pierdutul unul dintre cele trei propulsoare la care a avut dreptul fara penalizare in antrenamentele Marelui Premiu al Olandei programat luna trecuta.

Hamilton are doua puncte avans in fata lui Verstappen in lupta pentru titlul mondial din Formula 1 in acest an.

Un sezon in care lupta la varf este mai incinsa ca oricand in ultimii ani.Hamilton, zece locuri penalizare pe grila de start din Turcia