Formula 1

Hamilton și Leclerc, descalificați după Marele Premiu al SUA la prima cursă în care Verstappen și Red Bull au fost cu adevărat amenințați

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Monoposturile celor doi piloți nu au trecut de verificările post cursă, pe circuitul din Austin, Texas.
Victoria cu numărul 50 pentru Verstappen în Formula 1

Lewis Hamilton (Mercedes) terminase cursa pe locul doi la doar 2,2 secunde față de câștigătorul Max Verstappen, iar Charles Leclerc (Ferrari) fusese al șaselea, după ce pornise din pole position.

Hamilton recuperase peste 3 secunde în doar 6 tururi față de olandez și ar fi putut să câștige dacă ar mai fi fost din cursă câteva tururi.

Masina lui Hamilton nu a trecut testul de aerodinamică realizat după cursă, considerându-se că distanța mașinii de la sol a fost neconformă. La fel și la Leclerc. Mai exact, uzura pneurilor a condus la o o coborâre prea mare la sol a mașinilor, sub normele regulamentului.

Conform regulamentelor, mașina poate coborî la sol, în total, pe durata întregului weekend, între 1 până la maximum 9 milimetri.

A fost pentru prima oară când s-au realizat aceste verificări, care se pornesc la cerere. A fost verificată inclusiv mașina liu Verstappen.

Cursa din SUA a fost prima din sezon în care Max Verstappen a avut un adversar care să îi amenințe de la egal la egal locul 1. Acesta a fost Hamilton, britanicul recuperând secunde bune rapid, aflat pe locul 2 în urmărirea lui SuperMax. Olandezul nu a fost capabil să se distanțeze de Hamilton, așa cum până acum a reușit cursă de cursă, fiind văzut cum reușea avansuri de 0,5 sedunde sau mai mult pe tur față de principalii săi adversari. 

În urma descalificării celor doi pe locul secund a urcat Lando Norris (McLaren), iar Carlos Sainz (Ferrari) a completat podiumul.

Alex Albon și Logan Sargeant, cei doi echipieri de la Williams, au profitat de cele două descalificări și au urcat în puncte, pe locurile nouă și respectiv zece.

 



Hamilton și Leclerc, descalificați după Marele Premiu al SUA la prima cursă în care Verstappen și Red Bull au fost cu adevărat amenințați