Formula 1

Hamilton obtine pole position-ul pe ploaie la Spa-Francorchamps

Sursă foto: twitter.com/f1

Ferrari pornea cu prima sansa la cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Belgiei, insa o repriza de ploaie aparuta chiar in momentul in care masinile se pregateau sa iasa pe circuit pentru ultima secventa a calificarilor a dat peste cap pronosticurile.

Vremea a jucat din nou in favoarea campionului mondial Lewis Hamilton si pilotul echipei de uzina Mercedes l-a invins pe rivalul german Sebastian Vettel de la Ferrari in lupta pentru pole position.

Hamilton a oprit cronometrul la 1:58.179, devansandu-l cu 726 de miimi pe Vettel, pilotul in fata caruia are un avans de 24 de puncte in clasamentul pilotilor, cu noua curse ramase de disputat pana la finalul sezonului.

Pe locurile trei si patru s-au clasat surprinzator pilotii echipei Force India-Mercedes, o grupare salvata de la faliment cu doar cateva zile inaintea Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Esteban Ocon a incheiat pe trei si va porni in cursa de duminica din linia secunda alaturi de coechipierul Sergio Perez.

Kimi Raikkonen, cel mai rapid dupa prima secventa a calificarilor, a fost prins in offside de schimbarea conditiilor meteo si a incheiat pe sase in spatele francezului Romain Grosjean de la Haas.

Pilotii Red Bull vor lua startul din linia a patra, cu Max Verstappen in fata lui Daniel Ricciardo.



Hamilton obtine pole position-ul pe ploaie la Spa-Francorchamps