Formula 1

Hamilton: "Ferrari e favorita la titlul"

Sursă foto: twitter.com

Cu o zi inaintea startului oficial al noului sezon de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes afirma ca Ferrari este principala favorita la titlu dupa cele aratate in testele din presezon.

"Vad Ferrari ca fiind cea mai rapida masina, chiar daca Sebastian Vettel nu lasa sa se vada inca acest lucru. Cu siguranta sunt favoriti", a spus Hamilton in conferinta de presa care precede Marele Premiu al Australiei de la finalul acestei saptamani.

"De asemenea astept sa vad cu au adus aici si cei de la Red Bull, pentru ca nu au avut prea multe imbunatatiri la masina in teste. Asa ca ma astept sa o faca acum", mai crede Hamilton.

Triplul campion mondial a incheiat intr-o nota de optimism: "Sa avem mai multe masini si mai multi piloti in lupta pentru titlu, asta inseamna competitie".

Mercedes a dominat Formula 1 in ultimii trei ani, cand practic nu a avut rival in lupta pentru titlul mondial la piloti si constructori. De doua ori s-a impus Hamilton, iar in 2016 a facut-o si Nico Rosberg, pilot retras din activitate dupa titlul cucerit.

Constructorul german a dominat pana acum era motoarelor de 1.6 litri V6 castigand 51 din cele 59 de curse programate, insa schimbarile de regulament aduse pentru acest sezon dau sperante fanilor Formulei 1 ca cel putin una sau doua echipe vor reusi sa conteste suprematia Mercedes.

Daca ne luam dupa testele din presezon desfasurate la Barcelona echipa Ferrari ar fi prima indreptatita sa spere la o revenire in top.

Vineri sunt programate primele antrenamente libere de la Melbourne, urmand ca sambata dimineata incepand cu ora 8:00 sa avem calificarile, iar duminica de la aceeasi ora cursa propriu zisa.



Hamilton: "Ferrari e favorita la titlul"