Formula 1

Hamilton castiga la Silverstone cu pana in ultimul tur: ”Aproape mi-a stat inima”

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

O noua victorie obtinuta de Lewis Hamilton in Formula 1, de aceasta data obtinuta in Marele Premiu al Marii Britanii disputat pe traseul legendar de la Silverstone.

Echipierul de la Mercedes AMG s-a impus cu un avans de aproape sase secunde in fata olandezului Max Verstappen de la Red Bull Racing, dupa ce in ultimul tur al cursei a suferit o pana de cauciuc.

Podiumul a fost completat de monegascul Charles Leclerc de la Ferrari, acesta trecand linia de sosire cu un intarziere de 18.4 secunde.

Record

Hamilton devine pilotul din istoria Formulei 1 cu cele mai multe victorii in cursa de acasa (8). Este urmat de Alain Prost care s-a impus in cariera de sase ori in Marele Premiu al Frantei.

Precedent

O singura data s-a mai intamplat ca un pilot clasat pe podium sa treaca linia de sosire in trei roti.

Este vorba de suedezul Stefan Johansson pe locul al doilea in Marele Premiu al Germaniei din 1987.

O cursa castigata atunci de brazilianul Nelson Piquet si in care doar primii doi s-au clasat la final in acelasi tur. Chiar si Ayrton Senna, al treilea, a incheiat cu un tur in urma invingatorului.

Revenind in prezent...

Daniel Ricciardo (Renault), Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Renault), Pierre Gasly (AlphaTauri), Alexander Albon (Red Bull Racing), Lance Stroll (Racing Point) si Sebastian Vettel (Ferrari) au incheiat de asemenea in puncte la Silverstone.

Finlandezul Valtteri Bottas, al doilea pilot al echipei Mercedes, a ratat punctele clasandu-se pe locul 11, dupa ce a suferit de asemenea o pana de cauciuc pe final de cursa.

Hamilton a povestit dupa cursa ca n-a mai trait o asemenea experienta in cariera sa de pilot in Formula 1.

"In mod clar n-am mai trait niciodata asa ceva in ultimul tur si inima aproape ca mi s-a oprit.

"Pe linia dreapta pneult a inceput sa piarda presiune. M-am rugat sa ajung la linia de sosire. Pana la urma m-am linistit", a declarat Hamilton.

Acesta isi mareste avansul din clasamentul general al pilotilor la 30 de puncte in fata colegului Bottas si la 36 de puncte in fata lui Verstappen.



Hamilton castiga la Silverstone cu pana in ultimul tur: ”Aproape mi-a stat inima”