Formula 1

Hamilton castiga in Singapore si mai face un pas spre titlul mondial

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a impus, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Statului Singapore.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Hamilton l-a devansat pe olandezul Max Verstappen, pentru ca germanul Sebastian Vettel sa completeze podiumului.

In realitate, dupa cele 61 de tururi programate, ordinea primilor trei de la start s-a mentinut, astfel ca Hamilton isi mareste la 40 de puncte avansul pe care il are in fruntea clasamentului pilotilor in fata lui Vettel.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu din Singapore

Startul a fost lipsit de incidente in partea superioara a plutonului, insa dupa numai cateva viraje cursa avea sa fie neutralizata din cauza abandonului suferit de francezul Esteban Ocon de la Force India.

Acesta a fost atins chiar de coechipierul Sergio Perez si aruncat in zidul exterior, monopostul ramanand imobilizat pe pista.

Dupa cinci tururi de neutralizare cursa a fost reluata, cu Hamilton in fata lui Vettel si Verstappen, pilotul de la Ferrari reusind depasirea mai tanarului sau rival cu putin timp inaintea neutralizarii.

Vettel a fost primul pilot din grupul de frunte care a schimbat pneurile, in turul 15, fiind urmat la un tur distanta de Hamilton. Britanicul revenea pe pista in fata rivalului sau si profita de prezenta lui Perez drept tampon intre el si Vettel.

Verstappen, Raikkonen si Ricciardo au trecut pe rand la conducerea cursei, pe care fiecare avea sa o paraseasca in momentul intrarii la boxe pentru schimbul de pneuri, astfel ca din turul 28 Hamilton revenea pe primul loc si avea sa ramana acolo pana la final.

Lupta pentru pozitia secunda a fost transata de Verstappen in fata lui Vettel in momentul iesirii olandezului de la boxe, cand Vettel n-a riscat mai mult decat trebuie si s-a multumit cu un pilotaj defensiv.

Un moment tensionat s-a petrecut in turul 39 cand Hamilton a ajuns in spatele pilotilor intarziati Grosjean si Sirotkin, piloti care aveau lupta lor, iar Verstappen a profitat venind foarte aproape de echipierul de la Mercedes.

Hamilton a gestionat situatia si a reusit sa treaca de intarziati ramanand in fata lui Verstappen, in timp ce Grosjean s-a ales cu cinci secunde de penalizare pentru ignorarea steagului albastru, cosmarul oricarui pilot intarziat.

Pana la finalul sezonului mai sunt de disputat sase curse, iar Hamilton ajunge la cea mai mare diferenta din acest sezon in fata lui Vettel: 40 puncte!



Hamilton castiga in Singapore si mai face un pas spre titlul mondial