Formula 1

Hamilton a dominat calificarile primului Grand Prix din Qatar

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Pilotul britanic Lewis Hamilton a obtinut cel mai bun timp in calificarile pentru prima editie a Marelui Premiu de Formula 1 al Qatarului, pe circuitul Losail, si va pleca pentru a 102-a oara in cariera din pole position.

Septuplul campion mondial a fost singurul dintre concurenti care a coborat sub bariera de un minut si 21 de secunde pe turul de circuit.

Lewis Hamilton a oprit cronometrul la 1:20.827 si l-a devansat pe Max Verstappen, rivalul sau in lupta pentru titlu, pentru 455 de miimi.

Pozitia a treia i-a revenit finlandezului Valtteri Bottas, mai lent cu 651 de miimi in raport cu Hamilton.

Francezul Pierre Gasly de la AlphaTauri si veteranul spaniol Fernando Alonso de la Alpine au completat topul cinci in calificarile din Qatar.

In topul zece s-au mai clasat Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz jr. (Ferrari), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Esteban Ocon (Alpine) si Sebastian Vettel (Aston Martin).

N-au prins un loc in Q3 piloti precum Charles Leclecr de la Ferrari si Daniel Ricciardo de la McLaren.

Aflat la ultimele curse dintr-o cariera incununata cu un titlu mondial alaturi de Scuderia Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen a fost eliminat dupa Q1 si va porni al 16-lea in cursa programata duminica de la ora 16:00.



Hamilton a dominat calificarile primului Grand Prix din Qatar