Formula 1

Hakkinen, mesaj de sustinere pentru Schumacher: "Lupta cum am facut-o amandoi pe pista"

Fostul campion mondial Mika Hakkinen a transmis un mesaj de sustinere pentru Michael Schumacher, fostul sau rival de pe circuitele din Formula 1 la finalul anilor 90.

"Accidentul tau este doar o noua provocare. Trebuie sa lupti din nou, exact asa cum o faceam amandoi pe pista", a precizat Hakkinen in scrisoarea publicata de Bild am Sonntag, relateaza presa internationala.

Mika Hakkinen a facut referire si la un accident grav suferit de el in 1995, cand a fost ranit tot la cap. "Am supravietuit cu ajutorul familiei mele si al doctorilor. Sunt sigur ca tu primesti acelasi tip de ajutor".

"Fa-mi o favoare: de data asta nu incerca sa ajungi primul. Nu trebuie sa ai cel mai bun timp in aceasta cursa. Trebuie sa iti acorzi tot timpul de care ai nevoie", a mentionat Hakkinen.

Michael Schumacher a suferit duminica un grav accident la schi. Din informatiile de pana acum, el a ajutat o fetita din grupul sau de prieteni sa se ridice din zapada, in zona cu pietre dintre partii. Plecand mai departe, dupa cativa metri a lovit o piatra cu un schi si a fost 'catapultat' in fata cu capul intr-un bolovan. Accidentul a avut loc duminica in jurul orelor 11:00. Casca lui s-a rupt in doua, iar dupa sosirea echipajelor de interventie era deja incoerent. El a fost ridicat in aer dupa 15 minute de la producerea accidentului si a ajuns la spitalul din Grenoble in coma, la ora 12.45. Duminica seara a suferit o operatie pe creier, avand un tramatism pe partea dreapta, iar luni seara o a doua interventie pe partea stanga. El se afla inca in coma indusa, starea sa fiind stabila, dar critica.

Echipamentul sau de schi era inchiriat, se pare ca un schi avusese o legatura prea stransa si este investigat de Politie. Schumi a purtat pe casca o camera video pe care a inregistrat totul, iar imaginile si echipamentul GoPro se afla acum in posesia Parchetului local.



Hakkinen, mesaj de sustinere pentru Schumacher: "Lupta cum am facut-o amandoi pe pista"