Formula 1

Grosjean a fost suspendat o cursa din Formula 1 pentru accidentul din Belgia

Francezul Romain Grosjean nu a scapat nepedepsit dupa ce a provocat un teribil accident la startul Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Pilotul echipei Lotus a fost suspendat o cursa si amendat cu 50.000 de euro pentru pilotaj periculos, dupa cum au considerat comisarii de cursa.

Grosjean a intrat in Lewis Hamilton imediat dupa startul cursei de la Spa, dupa care a fost percutat în Sergio Perez si Fernando Alonso.

Toti cei patru piloti au abandonat cursa înca din primul viraj, dar cel mai sifonat a iesit Alonso care a avut nevoie de un scurt control la centrul medical.

Mai mult decât atât, echipierul de la Ferrari a pierdut aproape jumatate din avansul pe care îl avea în fruntea clasamentului general.

Dupa primele informatii se pare ca locul lui Grosjean la Monza va fi luat de belgianul Jerome Dambrosio, pilot care în 2011 a concurat pentru modesta Virgin Racing.

În alta ordine de idei, venezueleanul Pastor Maldonado a fost penalizat cu zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Italiei de la Monza dupa ce a furat startul cursei de la Spa.



Grosjean a fost suspendat o cursa din Formula 1 pentru accidentul din Belgia