Formula 1

Formula 1 risca sa devina Super Formula 2

Sursă foto: https://twitter.com/LiveTickerCOM/

Pandemia de coronavirus va lasa urme si la nivelul Formulei 1, una dintre cele mai scumpe si exclusiviste competitii sportive din lume.

Marele Circ ar putea urma o schema radicala de reducere a costurilor pentru a putea supravietui in perioada post pandemica, anunta Jean Todt, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism.

Todt i-a in calcul cel mai negru scenariu pentru Formula 1, unul in care nicio cursa nu se va desfasura in 2020, iar majoritatea echipelor vor ajunge la limita cu finantele.

“Atunci trebuie sa-i intrebam pe detinatorii drepturilor comerciale cum va arata Formula 1 in viitor? In cel mai rau caz, Formula 1 asa cum o stim astazi nu va mai fi posibila. Cu un buget limitat la 50 milioane de dolari pentru fiecare echipa, fara exceptie, nimic nu va mai fi cum a fost. Va fi o Formula 1 complet noua, o Super Formula 2”, a declarat Jean Todt in publicatia Auto Motor und Sport.

Oficialii din Formula 1 oricum aveau de gand sa introduca o reducere a plafonului bugetar din 2021 de la 175 de milioane de dolari la 145 de milioane.

Cei de la Ferrari deja au anuntat ca reducerea acestui plafon sub bariera de 145 milioane de dolari ar duce la iesirea Scuderiei din competitie.

“Nivelul de 145 de milioane de dolari este deja o cerere solicitantă comparativ cu cea stabilită în luna iunie, anul trecut. Dacă ar fi să scadă şi mai mult, am putea fi puşi în situaţia de a fi nevoiţi să analizăm alte opţiuni pentru a ne demonstra ADN-ului nostru de curse”, a spus Mattia Binotto, directorul executiv de la Ferrari.

Ferrari spune ca nu poate reduce acest plafon fara a opera reduceri la nivelul personal.

Echipa calutului cabrat se confunda practic cu istora Formula 1, fiind singura grupare care a participat la toate editiile incepand cu anul 1950.



Formula 1 risca sa devina Super Formula 2