Formula 1

Ferrari obtine dubla in Bahrain. Dezastru pentru Red Bull si un podium nesperat obtinut de Hamilton

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Prima cursa de Formula 1 din 2022 a fost castigata de monegascul Charles Leclerc de la Ferarri, cu plecare din pole position si cel mai rapid tur reusit.

“Ultimii doi ani au fost incredibil de grei pentru echipa. Am inceput acum in cel mai bun mod posibil. Nu putem spera decat la ce e mai bun. E incredibil sa revenim in top”, a declarat Leclerc la interviul oferit imediat dupa cursa din Bahrain.

Pentru Leclerc este doar a treia victorie din cariera si prima din 2019 incoace. Este doar al doilea pilot Ferrari care incepe un sezon cu victorie in ultimul deceniu, dupa Sebastian Vettel in 2017 si 2018.

Spaniolul Carlos Sainz jr. a incheiat al doilea intregind dubla Ferrari pe traseul Sakhir.

Acesta a reusit sa-l depaseasca pe Max Verstappen cu trei tururi ramase pana la final, profitand de problemele aparute la monopostul Red Bull.

Ambii piloti ai gruparii austriece au abandonat cursa, astfel ca Lewis Hamilton a completat podiumul obtinand un nesperat loc trei pentru Mercedes intr-un start dificil de sezon.

La prima cursa ca titular pentru Mercedes, britanicul George Russell a incheiat in pozitia a patra.

Surpriza a venit din partea danezului Kevin Magnussen, care a adus un incredibil loc cinci pentru Haas, cea mai slaba echipa din 2021.

Alfa Romeo reprezinta cealalta surpriza a inceputului de sezon in Formula 1, ocupand locul sase cu Valtteri Bottas si locul zece prin debutantul Guanyou Zhou, primul chinez care participa in Marele Circ.

Esteban Ocon (locul 7) si Fernando Alonso (locul 9) au adus puncte pentru echipa Alpine, intre cei doi intercalandu-se japonezul Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

Cursa a fost marcata de o neutralizare aparuta cu zece tururi ramase pana la final, dupa ce motorul Honda al monopostului AlphaTauri pilotat de Pierre Gasly a luat foc.

De neutralizare au profitat majoritatea pilotilor pentru a intra la boxe si a echipa monoposturile cu softuri noi pentru sprintul din final.

Campionul mondial Max Verstappen a acuzat probleme mecanice si in cele din urma a fost obligat sa abandoneze la boxe, cu trei tururi ramase din cele 57 programate.

La intrarea in ultimul tur motorul Honda a cedat si pe monopostul lui Sergio Perez, mexicanul cedandu-i astfel fara lupta locul trei lui Hamilton.

In prima parte a cursei Leclerc si Verstappen au fost protagonistii unui duel electrizant pentru prima pozitie. Un duel dus pe durata a trei tururi (17, 18, 19), dupa ce Leclerc iesise de la primul pit stop cu doar trei zecimi avans in fata lui Verstappen.

Olandezul a reusit in trei randuri sa treaca de Leclerc, dar monegascul a revenit de fiecare data, reusind in cele din urma sa se desprinda.

De retinut si ca pentru doua tururi la conducerea cursei s-a aflat si Sainz jr., intre tururile 32 si 34.

Ferrari a condus toate tururile unei curse pentru prima data de la Spa-Francorchamps 2018.

Scuderia de la Maranello a intrerupt a doua cea mai lunga serie fara victorie (45 de curse). Cea mai lunga a fost inregistrata intre 1990 si 1994 (54 de curse).

910 zile au asteptat fanii Ferrari pentru acest succes al lui Leclerc.

Pe 22 septembrie 2019 Ferrari obtinea ultima dubla, victorie Vettel si locul doi Leclerc in Singapore.

Marele Circ continua peste doar o saptamana cu Marele Premiu al Arabiei Saudite, pe traseul stradal din Jeddah.



Ferrari obtine dubla in Bahrain. Dezastru pentru Red Bull si un podium nesperat obtinut de Hamilton