Formula 1

Ferrari, cel mai bun timp in prima zi a testelor de la Barcelona

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Monegascul Charles Leclerc a fost cel mai rapid intre pilotii care au iesit pe circuitul de la Barcelona, miercuri dimineata, in prima zi a testelor de la Barcelona, primele din presezonul Formulei 1.

Leclerc a parcurs 80 de tururi la volanul noului monopost F1-75, fiind cronometrat cu 1:20.165 ca timp de referinta.

Echipierul de la Ferrari l-a devansat cu 309 miimi de secunda pe britanicul Lando Norris de la McLaren.

Pozitia a treia i-a revenit lui George Russell, noul pilot al echipei Mercedes. Inlocuitorul lui Valtteri Bottas la echipa campioana a fost mai lent cu 619 miimi de secunda in raport cu Leclerc.

Topul cinci a fost completat de cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel (Aston Martin / + 1.111 sec) si Yuki Tsunoda (AlphaTauri / + 1.473 sec).

Campionul mondial Max Verstappen a incheiat sesiunea de dimineata cu al saselea timp la prima aparitie pe pista a noului monopost Red Bull pe care si-a lipit numarul unu de concurs.

Cu doua secunde a fost mai lent olandezul comparativ cu Leclerc.

Pe circuit au mai fost prezenti Fernando Alonso (Alpine), Nicolas Latifi (Williams), Nikita Mazepin (Haas) si Robert Kubica (Alfa Romeo).

Echipa Alfa Romeo a iesit pe circuit cu un monopost complet camuflat, lansarea oficiala fiind programata pentru 27 februarie.

Total tururi parcurse:

1. Red Bull - 80
1. Ferrari - 80
3. Mercedes - 77
4. Williams - 66
5. Alpine - 54
6. Aston Martin - 52
7. McLaren - 50
8. AlphaTauri - 43
9. Haas - 20
10. Alfa Romeo - 9

Prima zi a testelor continua miercuri dupa-amiaza, cu Lewis Hamilton, Carlos Sainz jr, Valtteri Bottas si Mick Schumacher la volan.



Ferrari, cel mai bun timp in prima zi a testelor de la Barcelona