Formula 1

Felipe Massa merge la Williams F1 in 2014

Cu Ferrari avandu-i pe Fernando Alonso si Kimi Raikkonen pentru la anul, brazilianul din Formula 1 Felipe Massa ramasese fara echipa. Din fericire veteranul si-a gasit pentru sezonul viitor un volan, semnand un contract de trei ani cu Williams F1, ceea ce ii permite sa isi duca mai departe cariera de 11 ani in F1.

"Cand eram copil visam sa conduc pentru Williams, Ferrari sau McLaren si de aceea sunt bucuros ca am semnat cu o alta echipa de mare importanta din acest sport", a declarat Massa.

El a petrecut ultimii opt ani la Ferrari, castigand 11 curse, dar suferind si un accident aproape letal in 2009 care a fost aproape sa ii puna capat carierei. La acel moment, o masina aflata in deriva i-a lovit casca la viteza mare, insa a scapat fara sechele.

Massa va lua locul lui Pastor Maldonado, venezueleanul despre care se spune ca va veni in locul lui Raikkonen la Lostus. Alaturi de brazilian, al doilea pilot de la Williams va fi debutantul in varsta de 24 de ani Valtteri Bottas, un nume de la care se asteptau mai multe in acest sezon in care nu a acumlat nici un punct.

"Williams este o echipa care se va bate la titlul constructorilor si vreau sa aduc rezultate bune. Am inteles ca vor avea o masina mult mai buna la anul. Cred ca putem avea succes, iar eu am ales cea mai buna varianta dintre toate avute", a mai spus Massa.



Felipe Massa merge la Williams F1 in 2014