Formula 1

Ferrari se face de râs de două ori în Olanda

Sursă foto: F1 Twitter

Echipa de Formula 1 Ferrari s-a aflat în centrul a două momente hilare, în timpul Marelui Premiu al Olandei.

Cei de la Ferrari au lăsat la boxe un pistol de schimbare a pneurilor prea în afară, iar pilotul Sergio Perez de la Red Bull a trecut cu roata peste el, la ieșirea sa după schimbarea de cauciucuri. Perez a călcat pe pistol cu roata din față dreapta, apoi și cu cea din spate dreapta. Se pare că pistolul Ferrari esta unul de rezervă, dar nu avea ce să caute în afara spațiului boxelor. Cele două boxe Ferrari și Red Bull sunt plasate una lângă alta. Perez nu a pățit nimic la mașină, dar mecanicii de la Ferrari au fost filmați încercând să repare sau să înlociască pistolul îndoit.

Si pentru ca degringolada Ferrari sa fie conpleta, mecanicii Scuderiei i-au montat trei cauciucuri lui Sainz, dar roata stânga spate nu era gata, iar spaniolul a așteptat secunde bune până mecanicii italieni au apărut cu un pneu, cărat din spate de la boxe.

Cei de la Ferrari nu sunt străini de gafe în acest sezon. La Monaco, Charles Leclerc a fost chemat la boxe și a intrat, dar acolo se afla deja colegul său Carlos Sainz. În Marele Premiu al Ungariei, Leclerc a pus pneuri dure spre finalul cursei și a pierdut poziția de lider în fața lui Max Vestappen. Apoi, în Belgia, Leclerc a fost chemat la boxe la finalul cursei pentru un schimb de pneuri care să îi asigure cel mai rapid tur, dar monegascul a pierdut locul al cincilea și a terminat pe poziția a șasea, fără a mai reuși nici un „fastest lap”. 



Ferrari se face de râs de două ori în Olanda