Formula 1

Fara ordine de echipa la Ferrari in 2022. Leclerc si Sainz, liber sa se lupte intre ei

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Pilotii Scuderiei Ferrari au primit liber sa se lupta de la egal la egal pe pista in noul sezon de Formula 1 care va debuta in martie.

Pentru al doilea sezon consecutiv monegascul Charles Leclerc si spaniolul Carlos Sainz jr. vor apara culorile legendarului constructor italian in Marele Circ.

Cei doi au avut parte de un an 2021 extrem de bun, reusind sa readuca Ferrari pe podium in ierarhia constructorilor, dupa Mercedes si Red Bull.

O revenire importanta pentru Ferrari, echipa care incheiase in 2020 pe un dezamagitor loc sase departe de toate asteptarile fanilor din intreaga lume.

Cinci clasari pe podium si doua plecari din pole position au obtinut pilotii Ferrari in 2021.

Leclerc si Sainz jr. au primit unda verde pentru a se lupta pe pista in noul sezon. O politica noua la Ferrari, grupare cunoscuta pentru ordinele de echipa din perioada Michael Schumacher.

Ne amintim de celebra imagine cu Rubens Barrichello care a incetinit in ultimul viraj din Austria pentru a-i permite lui Schumacher sa-l depaseasca.

“Da, suntem liberi sa ne luptam pe pista fara a ne asuma orice risc stupid, pentru ca luptam in primul rand pentru echipa, iar scopul nostru principal este sa readucem Ferrari in top. Dar da, suntem liberi sa ne luptam”, a declarat Leclerc, pilot aflat sub contract pana in 2024 inclusiv.

Sainz jr. mai are contract cu Scuderia doar pentru acest sezon si spaniolul este presat sa livreze rezultate in speranta unei prelungiri.

Ferrari a lansat saptamana trecuta noul monopost F1-75, o masina complet noua in care toti fanii Scuderiei isi pun mari sperante.

Primele indicii despre raportul valoric din presezon vor fi oferite in aceasta saptamana cu ocazia testelor programate la Barcelona intre 23 si 25 februarie.



Fara ordine de echipa la Ferrari in 2022. Leclerc si Sainz, liber sa se lupte intre ei