Formula 1

Dublă pentru Ferrari în Australia. Max Verstappen a abandonat cu mașina în flăcări după doar câteva tururi

Sursă foto: https://twitter.com/Carlossainz55

Scuderia Ferrari a obținut Victoria în Marele Premiu de Formula 1 al Australiei cu spaniolul Carlos Sainz jr. învingător în fața coechipierului Charles Leclerc. Podiumul a fost completat de Lando Norris.

Rezultate complete în Marele Premiu al Australiei

Cum arată clasamentele actualizate

 

Max Verstappen a plecat primul din grilă și în primele viraje a rezistat atacurilor din partea lui Carlos Sainz.

Spaniolul a pus presiune puternică și în turul doi din cele 58 programate l-a atacat și depășit în luptă dreaptă pe Verstappen.

În turul 4 un fum alb a început să iasă din dreptul frânelor roții dreapta spate la Verstappen și liderul campionatului a fost obligat să se retragă la boxe. Olandezul de la Red Bull a fost forțat în cele din urmă să abandoneze cursa.

Sainz rămânea așadar la conducerea cursei cu un avans de aproape două secunde în fața britanicului Lando Norris de la McLaren.

În turul 17 a venit rândul lui Hamilton să abandoneze din cauza cedării motorului Mercedes. Un abandon care a dus la apariția unui Safety Car Virtual, Lewis Hamilton oprind monopostul într-o zonă periculoasă a traseului de la Melbourne.

La jumătatea cursei cei doi piloți Ferrari conduceau ostilitățile, urmați de cei doi echipieri de la McLaren, cu Sergio Perez și Fernando Alonso în luptă pentru locul al cincilea. Mexicanul a avut în cele din urmă câștig de cauză.

Charles Leclerc a efectuat al doilea pit stop în turul 35 și a ieșit pe circuit chiar în fața lui Perez și Alonso, în poziția a patra.

Cursa s-a încheiat sub Safety Car Virtual după un accident spectaculos care l-a avut protagonist pe George Russell.

Britanicul de la Mercedes îl urmărea pe Fernando Alonso când a pierdut controlul și s-a izbit violent de zidul exterior rămânând cu mașina pe două roți.

Un incident în urma căruia Alonso a primit o penalizare de 20 de secunde și a încheiat cursa pe locul opt.

Carlos Sainz obține victoria pentru Ferrari la doar două săptămâni după ce fusese operat de apendicită.

Pentru spaniolul aflat la ultimul an de contract alături de Ferrari este a treia victorie din carieră în Formula 1, după Silverstone (2022) și Singapore (2023), toate cu Scuderia.

Verstappen rămâne lider la general după trei curse, cu 51 de puncte, urmat de Leclerc (47) și Perez (46). Sainz este al patrulea (40 puncte).

Red Bull Racing Honda conduce la constructori (97) având un avans de patru puncte în fața Scuderiei Ferrari.

Următoarea etapă este programată în Japonia, la Suzuka, pe 7 aprilie. Calendarul complet din Formula 1 aici.

 


Dublă pentru Ferrari în Australia. Max Verstappen a abandonat cu mașina în flăcări după doar câteva tururi