Formula 1

Cum vor arata masinile de Formula 1 in 2021

Vineri au aparut, oficial, primele imagini cu desenul tehnic al monoposturilor de Formula 1 pentru anul 2021.

“Cand am inceput sa ne uitam la masina anului 2021, obiectivul principal a fost de a permite masinilor sa concureze bine impreuna. Concluzia la care am ajuns in urma cercetarilor de pana acum este ca masinile din prezent stau foarte rau cand vine vorba sa se urmareasca una pe cealalta”, a spus Ross Brawn, boss-ul Formulei 1.

“Odata ce masinile ajung in spatele unora mai lente, acestea pierd jumatate din apasarea aerodinamica. Aceasta reprezinta o pierdere de performanta substantiala. Asa ca a trebuit sa intelegem de ce se intampla asta si cum putem imbunatati. Sunt incantat sa spun ca suntem la 80 la suta”, a adaugat Brawn.

Omul din spatele transformarii masinilor de F1 pentru 2021 a mai spus ca un alt obiectiv major este acela de a face monoposturile atractive din punct de vedere estetic.

“Vrem ca acestea sa arate mai bine decat ceea ce vedeti in jocurile video, masini pe care copii doresc sa le aiba in posturile de pe pereti”, a mai spus Brawn.Cum vor arata masinile de Formula 1 in 2021