Formula 1

Cum au făcut Sainz și Norris echipă împotriva rivalilor de la Mercedes: ”Am fost deștepți amândoi”

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Finalul cursei din Singapore a fost unul electrizant, cu patru monoposturi implicate pe final de cursă în lupta pentru victorie.
Victorie pentru Ferrari cu Sainz în Singapore. Verstappen n-a prins nici măcar podiumul și rămâne fără victorie pe Marina Bay

Carlos Sainz de la Ferrari a condus plutonul, având misiunea de a le ține piept britanicilor Lando Norris, George Russell și Lewis Hamilton.

Ultimii doi de la Mercedes aveau avantajul unor pneuri mai proaspete în raport cu Sainz și Norris, dar aceștia din urmă au lucrat împreună ca și cum ar fi fost de la aceeași echipă, așa cum avea să remarce și unul dintre comentatorii postului Sky Sports pe transmisiunea în direct.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Carlos Sainz a slăbit în mod deliberat ritmul pe finalul cursei pentru a-i permite lui Norris să intre în marja de o secundă, astfel că pilotul de la McLaren a beneficiat de DRS.

Un amănunt esențial pentru a-i ține la rândul său în spate pe mult mai rapizii piloți de la Mercedes.

”Strategia a fost să-l ajut pe Norris cu DRS-ul. Asta ne-a ajutat pe amândoi să-i ținem în spate pe Russell și Hamilton.

”E o strategie care se poate dovedi utilă pe circuite precum cel din Singapore. E ușor să te gândești la ea, dar e greu de pus în aplicare, pentru că te pune sub presiune și atrage niște riscuri”, a povestit Sainz după cursă.

Pilotul spaniol de la Ferrari a obținut a doua victorie din carieră în Formula 1, după cea obținută la Silverstone în 2022.

Totodată, aceasta este prima victorie pentru Scuderie în 2023, un sezon dominat autoritar de Red Bull.

Până la cursa din Singapore piloții de la Red Bull câștigaseră toate cursele din sezon, cu Max Verstappen și Sergio Perez.

Norris a ținut să-l completeze pe Sainz: ”A jucat deștept. N-am fi fost pe podium dacă făceam altceva”.

Pentru Norris locul doi ocupat în Singapore a reprezentat egalarea celui mai bun rezultat din carieră în Formula 1.



Cum au făcut Sainz și Norris echipă împotriva rivalilor de la Mercedes: ”Am fost deștepți amândoi”