Formula 1

Cum a razbunat Senna nationala de fotbal a Braziliei

Ayrton Senna a impus o noua moda in Formula 1 ca dupa fiecare victorie obtinuta sa faca turul de onoare fluturand drapelul Braziliei. 

Totul a pornit de la un gest de revansa a Braziliei in fata Frantei la scurta vreme dupa eliminarea formatiei carioca de la Cupa Mondiala de fotbal.

Gestul isi are originea in 1986, mai precis dupa Marele Premiu de la Detroit (Statele Unite), cursa pe care Senna a castigat-o la pas in fata francezilor Jacques Laffite (Ligier-Renault) si Alain Prost (McLaren).

Momentul victoriei lui Senna a venit la doar doua zile dupa ce nationala de fotbal a Braziliei fusese eliminata de Franta in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Mexic.

Pentru a celebra victoria personala prin care a razbunat o intreaga natiune a Braziliei in fata Frantei, Senna a oprit dupa terminarea cursei si i-a cerut unui suporter din tribuna sa-i aduca steagul national. 

Acesta s-a conformat si astfel Ayrton Senna a facut turul de onoare de la Detroit cu drapelul Braziliei in mana, gest care ulterior s-a repetat dupa fiecare succes, dar care la momentul respectiv a semnificat revansa luata de Brazilia in fata Frantei pe patru roti.



Cum a razbunat Senna nationala de fotbal a Braziliei