Formula 1

Cine-l mai poate opri pe Hamilton? Pole position pentru britanic in Singapore

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

La adapostul unui avans de 30 de puncte in clasamentul pilotilor, Lewis Hamilton a facut spectacol in calificarile Marelui Premiu din Singapore si a obtinut cel mai bun timp in calificari.

Astfel, pentru a 79-a oara in cariera pilotul britanic de la Mercedes va porni din prima pozitie a unei curse de Formula 1, duminica, live text pe onlinesport.ro de la ora 15:30.

Surprinzator pe pozitia a doua nu se afla o masina rosie Ferrari, asa cum s-ar fi asteptat multi mai ales dupa ultimele antrenamente libere, ci olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Sebastian Vettel, omul care inca mai spera sa rastoarne soarta titlului mondial in favoarea sa, va pleca al treilea din grila, dupa ce s-a dovedit mai lent cu sase zecimi de secunda in raport cu Hamilton.

“Wow, a fost o sesiune de calificari hardcore. Turul de pole a fost unul magic. Sunt super incantat, sunt cu adevarat fericit”, a fost prima reactie a lui Hamilton dupa turul fabulos incheiat cu timpul de 1:36.015.

“Sa fiu sincer, acest rezultat e ca o victorie pentru mine dupa toate problemele pe care le-am avut azi”, a spus Verstappen dupa calificari.

"Nu este un rezultat bun pentru noi. Ne-am dorit pole-ul, dar nu l-am reusit. Pentru noi a fost o sesiune ratata", a concluzionat dezamagit Vettel.

Topul sase a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes), Kimi Raikkonen (Ferrari) si Daniel Ricciardo (Red Bull), in timp ce in topul zece s-au mai clasat Sergio Perez (Force India), Romain Grosjean (Haas), Esteban Ocon (Force India) si Nicol Hulkenberg (Renault).



Cine-l mai poate opri pe Hamilton? Pole position pentru britanic in Singapore