Formula 1

Charles Leclerc aduce victoria pentru Ferrari la Monza

Sursă foto: https://twitter.com/F1/

Dupa asteptare de noua ani echipa Ferrari a obtinut din nou victoria pe circuitul de casa de la Monza, unde monegascul Charles Leclerc s-a impus cu plecare din pole position.

Leclerc a rezistat in ultimele tururi asalturilor venit din partea rivalilor de la Mercedes, Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

Primul care a cedat a fost Hamilton care, cu 11 tururi inaintea finalului, a ratat perioada de franare la finalul liniei drepte si a pierdut locul secund in fata coechipierului Bottas.

Acesta a profitat de pneuri mai bune dupa ce a intarziat pit stopul cu sapte tururi, iar in final finlandezul a pus mare presiune pe Leclerc.

Diferenta a variat intre o secunda si o secunda si jumatate pana in ultimul tur, cand Bottas a derapat usor la iesirea dintr-un viraj si atunci Leclerc a fost sigur ca are cursa castigata.

La final diferenta dintre primii doi clasati a fost de 835 de miimi.

Tanarul pilot monegasc obtine a doua victorie consecutiva din cariera, dupa ce in urma cu o saptamana triumfa la Spa-Francorchamps.

“Ce cursa! Sa castig aici e un vis”, au fost primele cuvinte ale lui Leclerc.

Bottas a incheiat pe doi, iar Hamilton a completat podiumul.

Hamilton ramane primul la general fara nicio emotie in ceea ce priveste lupta la titlu.

Daca Leclerc a fost rege la Monza, la polul opus s-a situat coechipierul Sebastian Vettel care, plecat al patrulea in cursa, a gresit stupid in primele tururi cand a rupt aderenta si s-a rasucit pe circuit.

La revenire acesta a fost aproape de a provoca un accident cu Lance Stroll si s-a ales cu o penalizare de zece secunde cu stop & go. O noua cursa compromisa pentru cvadruplul campion mondial, doar o umbra in acest sezon la Ferrari.

Ordinea la final

1. Leclerc, 2. Bottas, 3. Hamilton , 4. Ricciardo, 5. Hulkenberg, 6. Albon, 7. Perez, 8. Verstappen, 9. Giovinazzi, 10. Stroll.

Clasamentul pilotilor

1 Lewis Hamilton    284
2 Valtteri Bottas    221
3 Max Verstappen    185
4 Charles Leclerc    182
5 Sebastian Vettel    169



Charles Leclerc aduce victoria pentru Ferrari la Monza