Formula 1

TUR CU TUR Formula 1, Marele Premiu al Germaniei. Incident bizar si extrem de periculos

Ati urmarit astazi live text pe onlinesport.ro Marele Premiu al Germaniei, ce a avut loc la Nurburgring de la ora 15:00. Formula 1 a revenit dupa o pauza de doi ani la Nurburgring. Ultima data pe legendarul circuit german s-a impus Lewis Hamilton, pilotul aflat si astazi in pole position.
FOTO: Vedeti aici imaginea incidentului de la boxe in care un cameraman a fost lovit de o roata.

Clasament final: Vettel, Raikkonen, Grosjean, Alonso, Hamilton, Button, Webber, Perez, Rosberg, Hulkenberg.

Final de cursa: Vettel castiga in premiera la Nurburgring. Raikkonen vine pe doi, iar Grosjean completeaza podiumul in fata lui Alonso si Hamilton.

Ultimul tur. Vettel conduce cu o secunda in fata lui Raikkonen.

59/60 Alonso ajunge la mai putin de jumatate de secunda in urma lui Grosjean.

55/60 Grosjean nu mai poate tine ritmul si il lasa pe Raikkonen sa treaca. Alonso este "calare" pe el, ca sa folosesc o exprimare mai putin academica, si spaniolul va ataca in curand ultima treapta a podiumului.

52/60 Vettel se distanteaza la 2 secunde in fata lui Grosjean. Germanul este pentru moment la adapost. Cei doi de la Lotus lasa impresia ca nu pot mai mult.

51/60 Alonso nu trebuie scos din ecuatie. Este mai rapid cu o secunda si jumatate decat liderul Vettel. Spaniolul a facut 1:33.468 pe ultimul tur si are record in cursa. Raikkonen este insa departe la peste trei secunde.

50/60 Raikkonen si Alonso schimba in acelasi timp. Vettel revine la conducere si are un avans de 1.3 secunde in fata lui Grosjean si 2.7 secunde in fata lui Raikkonen.

44/60 Vettel raspunde cu un 1:34.797. Cel mai bun timp din cursa.

43/60 Grosjean, aflat din nou in spatele lui Vettel, face 1:35.006. Nou record in cursa.

42/60 Raikkonen este noul lider dupa intrarea la boxe a lui Vettel.

41/60 Grosjean intra la boxe si pune gumele medii.

39/60 Continua duelul nervilor la varful cursei. Pentru moment niciunul dintre primii trei clasati nu da semne ca ar risca depasirea. Se asteapta urmatoarea oprire la boxe.

37/60 Duel aprig pentru locul 6 intre Hulkenberg si Hamilton.

35/60 Liderul Vettel a fost ajuns din urma si este presat de cei doi echipieri de la Lotus, Grosjean si Raikkonen.

32/60 Grosjean este din nou mai rapid decat Vettel si vine la sub o secunda in urma liderului. Raikkonen face record in cursa, 1:35.774.

30/60 Masina de siguranta se retrage la boxe si cursa este reluata la viteza normala.

25/60 Cursa este neutralizata. Safety Car-ul impune ritmul in fata liderului Vettel.

24/60 Incredibil ce se intampla. Masina lui Bianchi scapa de sub controlul comisarilor, care trebuiau sa o tracteze in afara circuitului, si o ia la vale la propriu traversand circuitul. Se putea intampla o mare nenorocire acolo. Safety Car-ul intra in cursa.

24/60 Motor spart si un foc urias in spatele monopostului Marussia pilotat de Jules Bianchi. Al doilea abandon al cursei.

23/60 Lupta dintre Hamilton si Alonso se incheie prin intrarea la boxe a britanicului.

22/60 Button intra la boxe si pierde locul trei. Britanicul este posibil sa incerce o strategie cu o singura oprire. Ramane de vazut daca va rezista pana la final.

21/60 Incepe lupta pentru locul 5 intre Hamilton si Alonso. Se apara fabulos britanicul in fata fostului sau coechipier de la McLaren.

20/60 In fruntea cursei Vettel mai are doar 2.3 secunde in fata lui Grosjean. Button ramane pe trei cu gumele de la start.

20/60 Alonso este in spatele lui Hamilton, dar nu se poate apropia suficient pentru a incerca un atac la finalul liniei drepte din fata boxelor.

19/60 Raikkonen il ataca la exterior pe Hamilton si urca pe patru. Din spate vine tare Alonso si se apropie vazand cu ochii.

18/60 Hulkenberg este nevoit sa intre la boxe pentru primul pit stop. Germanul pierde locul 4.

17/60 Lupta apriga pentru pozitia a 4-a intre Hulkenberg, Hamilton si Rosberg. Cei trei merg grupat si atacurile sunt iminente.

16/60 Grosjean i-a luat o secunda pe ultimul tur liderului Vettel si francezul face una dintre cele mai bune curse din cariera. In acest ritm se poate bate chiar si la victorie.

14/60 Liderul Grosjean face primul pit stop si revine pe circuit in pozitia a treia. Vettel este din nou lider.

INFO: Cameramanul lovit la boxe de roata lui Webber este constient, informeaza sursele de la fata locului, mai precis Autosport.

10/60 Masina lui Webber este readusa in boxa Red Bull, i-a fost montata roata dreapta spate si australianul revine in cursa pe ultimul loc.

9/60 Dezastru la boxe!!! Roata dreapta spate recent montata pe monopostul lui Webber s-a desprins si l-a lovit in plin pe un cameraman. Momente uluitoare. Sa speram ca acesta este ok si nu vom asista la o drama.

8/60 Liderul cursei, Vettel, este chemat la boxe. Pit stopul decurge normal si Vettel revine pe circuit in pozitia a 6-a. Webber, noul lider.

7/60 Hamilton este chemat la boxe pentru primul schimb de pneuri. Fostul campion mondial revine in spatele lui Nico Rosberg pe locul 10.

6/60 Ricciardo si Sutil fac primul pit stop.

4/60 Probleme pentru Felipe Massa si brazilianul abandoneaza in primul viraj al traseului. Pe franare Massa a pierdut controlul monopostului. O problema mecanica grava l-a scos pe brazilian din cursa.

3/60 Vettel face primul record in cursa, dar nu reuseste sa se distanteze la mai mult de o secunda in fata coechipierului sau, Webber.

1/60 Hamilton rateaza startul si este prins la mijloc intre cele doua monoposturi Red Bull. Vettel urca la conducere urmat de Webber. Hamilton s-a agatat de locul trei in fata lui Raikkonen.

START in Marele Premiu al Germaniei.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.

14:58 Grila de start este formata. Vrem insorita, ideala pentru cursa la Nurburgring. Bun gasit prieteni ai motorsportului cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei.



TUR CU TUR Formula 1, Marele Premiu al Germaniei. Incident bizar si extrem de periculos