Formula 1

Alonso se opune venirii lui Raikkonen la Ferrari

Nu mai este niciun secret ca oficialii Scuderiei Ferrari prospecteaza piata transferurilor din Formula 1 în cautarea unui numar doi la echipa care sa-l înlocuiasca pe brazilianul Felipe Massa. Ultimele zvonuri vorbesc despre o posibila revenire soc a fostului campion mondial Kimi Raikkonen, dar cel care blocheaza transferul este Fernando Alonso.

Însusi directorul Stefano Domenicali a recunoscut ca Ferrari cauta un locotenent pentru Fernando Alonso la echipa din 2013.

Printre numele vehiculate în ultima perioada a aparut si optiunea Kimi Raikkonen, pilot care a mai concurat pentru Ferrari între 2007 si 2009 si care a obtinut titlul pilotilor în chiar primul sau sezon la gruparea de la Maranello.

”Kimi este un fost campion mondial cu Ferrari si pot spune ca zvonurile pe care le-am auzit si eu ramând doar zvonuri”. Stefano Domenicali.

Înca apreciat de ingineri si mecanici la Ferrari, revenirea lui Raikkonen în cadrul Scuderiei este blocata de însusi Alonso care nu-si doreste alaturi de el un pilot cu drepturi egale si un concurent pe masura.

Spaniolul prefera mai degraba modelul locotenentului docil fiind deja fript o data dupa experienta cu Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

Cel mai probabil înlocuitorul lui Massa în 2013 va fi mexicanul Sergio Perez, actualmente la Sauber, pilot care a fost crescut si propulsat în Formula 1 pe filiera Ferrari.



Alonso se opune venirii lui Raikkonen la Ferrari