Formula 1

Alonso produce surpriza în prima zi a Grand Prix-ului din Bahrain

Sursă foto: https://twitter.com/AstonMartinF1/

La cei 41 de ani ai săi, Fernando Alonso demonstrează că nu și-a pierdut abilitatea de a impune timpul de referință într-o secvență cronometrată din Formula 1.

Fernando Alonso a schimbat peste iarnă echipa și trecerea la Aston Martin pare că e de bun augur pentru dublul campion mondial.

Alonso a fost cel mai rapid pilot, vineri, în a doua sesiune de antrenamente libere. Înregistrat cu 1:30.907, Alonso l-a devansat cu aproape doua zecimi pe campionul mondial Max Verstappen de la Red Bull.

Sergio Perez, cel care fusese cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere, a completat podiumul, mai lent cu 171 de miimi în raport cu Alonso.

În topul cinci au mai intrat Nico Hulkenberg (Haas) și Charles Leclerc (Ferrari).

Întrebat după antrenamente dacă se gândește la un posibil pole position, Alonso a fost cât se poate de categoric.

”Oh, nu, în niciun caz. Nu mă gândesc atât de departe, să fiu sincer. În acest moment nici nu știu ce poziție ar fi mai bună pentru noi.

”După teste ne-am gândit că am putea ajunge cu ambele mașini în Q3 și să obținem cât mai multe puncte în primele curse, fără prea multe greșeli. Presiunea e diferită când lupți pentru primele poziții comparativ cu lupta pentru locurile 12-14 și se pot face erori foarte ușor”, a declarat Alonso, anunță Motorsport.com

Grand Prix-ul din Bahrain programat la finalul acestei săptămâni deschide cel mai lung sezon din istoria Formulei 1, cu un total de 23 de curse.



Alonso produce surpriza în prima zi a Grand Prix-ului din Bahrain