Formula 1

Schumacher si-a filmat propriul accident

Presa franceza a dezvaluit, vineri, ca accidentul suferit de Michael Schumacher pe o partie din statiunea Meribel ar fi fost filmat cu o camera portabila aflata pe casca purtata de german.

Potrivit cotidianului Le Dauphine Libere imaginile au fost filmate de Schumi cu un GoPro aflat pe casca. Ele surprind accidentul septuplului campion mondial de Formula 1 si se afla in prezent in posesia autoritatilor judiciare din Albertville.

Initial inregistrarea a ramas in posesia familiei, trecand ulterior in mana Parchetului, la fel ca si casca rupta a lui Schumi. Familia nu a dorit sa inmaneze de buna voie imaginile, invocand "protecia vietii private", insa in cele din urma au trebuit sa o faca, pentru ca acestea ar putea deveni principala dovada in accident.

Inregistrarea va arata macar viteza lui Schumi, daca nu si ce s-a intamplat, cum a ajuns pilotul german in zona "minata" cu pietre.

Parchetul local a deschis un dosar de cercetare a imprejurarilor care au condus la producerea accidentului in urma caruia Schumacher s-a lovit la cap si a intrat in coma.

In acest sens procurorii de caz au luat vineri doua declaratii, una chiar fiului lui Schumacher si o alta unui alt martor aflat pe partie in momentul producerii accidentului.

Michael Schumacher a suferit duminica un grav accident la schi. Din informatiile de pana acum, el a ajutat o fetita din grupul sau de prieteni sa se ridice din zapada, in zona cu pietre dintre partii. Plecand mai departe, dupa cativa metri a lovit o piatra cu un schi si a fost 'catapultat' in fata cu capul intr-un bolovan. Accidentul a avut loc duminica in jurul orelor 11:00. Casca lui s-a rupt in doua, iar dupa sosirea echipajelor de interventie era deja incoerent. El a fost ridicat in aer dupa 15 minute de la producerea accidentului si a ajuns la spitalul din Grenoble in coma, la ora 12.45. Duminica seara a suferit o operatie pe creier, avand un tramatism pe partea dreapta, iar luni seara o a doua interventie pe partea stanga. El se afla inca in coma indusa, starea sa fiind stabila, dar critica.

Echipamentul sau de schi era inchiriat, se pare ca un schi avusese o legatura prea stransa si este investigat de Politie. Schumi a purtat pe casca o camera video pe care a inregistrat tot, iar imaginile si echipamentul GoPro se afla acum in posesia Parchetului local.



Schumacher si-a filmat propriul accident