Formula 1

Zhou, salvat de halou la Silverstone

Zhou Guanyu, pilotul Alfa Romeo, a fost protagonistul unui accident violent si cu rar s-a vazut in Formula 1. Haloul i-a salvat viata, iar cursa a fost intrerupta pentru o jumatate de ora, timp in care pe transmisia de televiziune nu a fost afisata nicio reluare cu incidentul. Pentru chinez miracolul s-a numit haloul de protectie.
Video: Accidentul lui Zhou

Masina lui Zhou s-a intors cu rotile in sus si a rulat peste o suta de metri astfel pana in barierele de protectie, inainte de primul viraj al primului tur din Marele Premiu de Formula Unu de la Silverstone.

Incidentul a implicat mai multe masini si a fost cauzat aparent de Gasly, care a intrat dupa start intre Zhou si Ruseel. Russel a fost acrosat de Gasly si l-a lovit la randul sau pe Zhou, a carui masina s-a intors pe pista cu rotile in sus si s-a indreptat cu scantei, de pe asfalt prin pietris pana la marginea traseului, unde s-a invartit in jurul axei si s-a oprit intr-un gard.

Informatiile despre Zhou au venit dupa aproximativ 30 de minute, timp in care toti pilotii au ramas la boxe. Nicio reluare tv nu a fost transmisa in tot acest rastimp, lasand liver speculatiilor ca s-a intamplat ceva foarte grav.

In cele din urma, s-a trasnsmis si prima imagine cu masina lui Zhou cu o masina de Salvare langa, faptul ca nu a fost chemat un elicopter indicand ca nu s-a intamplat nimic grav. Chinezul a parasit circuitul fiind constient.

Zhou a parcurs peste 100 de metri, la o viteza de peste 120 km/h, cu rotile in sus. Totul ar fi putut duce la un incident foarte grav, daca nu exista haloul de protectie gratie caruita capul pilotului nu a fost strivit de masina in asfalt, in ciuda faptului ca monopostul a sarit pe pietris. Zhou, salvat de halou la Silverstone