Formula 1

A fost lansat noul monopost Ferrari. Asteptari mari din partea noului director principal

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Scuderia Ferrari si-a prezentat de Ziua Indragostitilor noul monopost pentru sezonul 2023 in campionatul de Formula 1.

Noul SF-23 este monopostul in care fanii echipei de la Maranello isi pun sperantele pentru cucerirea unui nou titlu mondial.

Ferrari n-a mai castigat titlul mondial la piloti din 2007, cand Kimi Raikkonen se incorona campion.

Evenimentul de lansare al noului monopost a avut loc la sediul echipei din Maranello in prezenta pilotilor titulari Charles Leclerc si Carlos Sainz jr., dar si a noului director principal, Fred Vasseur, fost la Alfa Romeo pe aceeasi pozitie de conducere.

Monopostul din 2023 reprezinta o evolutie a modelului F1-75 de anul trecut care a adus patru victorii pentru Ferrari si nu mai putin de 12 plecari din pole position.

Ferrari a incheiat campionatul pe locul secund in urma redutabilei echipe Red Bull Racing.

"Sunt convins ca Ferrari este capabila astazi, desi experienta mea este limitata la ultimele doua saptamani, si avem tot ce este necesar pentru a castiga.

"Trebuie sa punem totul impreuna pentru a face o treaba buna, dar avem la dispozitie toate resursele pentru a fi capabili sa castigam", a declarat plin de optimism Vasseur.

Ferrari a adus imbunatatiri importante pe partea aerodinamica si promite o fiabilitate mai mare a propulsorului, punctul slab al sezonului precedent.

Desi a beneficiat de cel mai puternic motor din grila, propulsorul Ferrari s-a dovedit de multe ori lipsit de fiabilitate si a cedat in momentele cheie.

Noul sezon de Formula 1 va debuta in weekend-ul 3-5 martie in Bahrain, pe circuitul Sakhir.



A fost lansat noul monopost Ferrari. Asteptari mari din partea noului director principal