Motorsport

Fiul lui Schumacher ajunge in anticamera Formulei 1

Sursă foto: https://twitter.com/INSIDERACINGcom

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, va pilota in 2019 un monopost de Formula 2, ultima competitie suport inaintea Marelui Circ.

In varsta de 19 ani, Mick Schumacher a castigat in acest an titlul in Formula 3 Europeana, competitie in care a obtinut nu mai putin de opt victorii.

Tanarul Schumacher va concura in 2019 pentru echipa Prema din Formula 2.

“Sunt increzator sa concurez sezonul viitorul cu Prema in Formula 1, un pas logic in cariera mea, pentru ca vreau sa-mi imbunatatesc experienta la nivel tehnic si aptitudinile de pilotaj. Nu pot multumi suficient de mult echipei Prama”, a spus Mick Schumacher.

Echipa Prama l-a propulsat in 2016 pe francezul Pierre Gasly spre titlul din seria GP2, competitie pe care FIA a inlocuit-o cu Formula 2 dupa preluarea pachetului competitional din Formula 1 de catre americanii de la Liberty Media.

De asemenea, Prema a fost echipa alaturi de care monegascul Charles Leclerc a castigat titlul in Formula 2 in 2017, pentru ca apoi sa faca pasul spre Marele Circ la Sauber. Leclerc va pilota in 2019 pentru Scuderia Ferrari.



Fiul lui Schumacher ajunge in anticamera Formulei 1