Motorsport

Final de infarct in NASCAR la Daytona 500 (foto)

Dupa 500 de mile acoperite pe ovalul de mare viteza din Dayton, in prima etapa a noului sezon din NASCAR, doar cativa centimetri i-au despartit pe primii doi clasati.

Danny Hamlin a obtinut prima victorie a sezonului dupa un atac furibund in ultimul din cele 500 de tururi ale cursei.

Hamlin, 35 ani, de la Joe Gibbs Racing, a adus victoria pentru motoristul Toyota printr-o manevra spectaculoasa, dupa ce a fost pilotul cu cele mai multe tururi la conducere (95).

Aflat in pluton, Hamlin l-a atacat la exterior pe Matt Kenseth, pilotul care a condus cursa in partea sa finala. Kenseth a muscat momeala, dar s-a vazut imediat atacat prin stanga, dupa care a pierdut controlul masinii sale si nu mult a lipsit sa loveasca zidul de beton.

Hamlin a ajuns roata la roata cu Martin Truex jr. si cei doi s-au atins de cateva ori inaintea liniei de sosire. 

Danny Hamlin are peste 300 de curse in NASCAR Sprint Cup in 12 ani de activitate. Acesta are 27 de succese si a incheiat pe doi la general in sezonul 2010.

Un debutant in pole position

Debutantul Chase Elliott, 20 ani, de la Henrick Motorsport a pornit cursa din pole position, devenind cel mai tanar pilot din istoria Daytona 500 care porneste din fruntea plutonului. Elliott a preluat din acest sezon numarul 24 al legendarului Jeff Gordon, pilot retras din activitate la finalul anului 2015.

Elliott a incheiat cursa pe locul 37, dupa ce a iesit in decor cu 40 de tururi inaintea finalului.



Final de infarct in NASCAR la Daytona 500 (foto)