Motorsport

Fenomenul de pe circuit: La 12 ani se dă cu mașina în cursele de Rallycross! (video)

La doar 12 ani, Rareș Solomon are deja 6 luni de când este pilot de rallycross. În competiții, puștiul se dă cu o mașină pe care chiar bunicul său i-a făcut-o cadou. 

La vârsta la care copiii se joacă, Rareș Solomon a luat pasiunea pentru mașini în serios! Puștiul care a învățat să conducă la 4 ani jumate și recunoaște că se simte ca peștele în apă atunci când este la volan. 

„Mă simt foarte bine când conduc, am o mașină puternică și frumoasă, pe viitor voi avea una și mai puternică” - Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross. 

Deși încă foarte mic, atunci când merge la curse, băiatul gândește ca un învingător! 

„Sunt un pilot bun, aleg să fiu tot timpul printre primii și nu există să spun că nu voi câștiga! Așa mă motivez” --Rareș Solomon, pilot în Campionatul de Rallycross. 

 Bunicul este cel care l-a introdus pe micul pilot în lumea motorsportului.

„La 4 ani și jumătate am învățat să conduc. Am învățat de la bunicul meu, pe drumuri forestiere” -Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.   

Rareș povestește că înaintea competițiilor nu are emoții,dar atunci când urcă la volanul mașinii sale,  are un discurs pe care și-l spune în gând. Puștiul nu se sperie nici atunci când se răstoarnă cu mașina. 

„Îmi spun că o să câștig, o să fiu printre primii, nu o să mă răstorn, nu vor fi accidente și voi ajunge la final.  

La antrenament am avut un accindet foarte grav. Era ploaie, macadamul era foarte ud și eu am continuat să mai conduc, nu am avut aderență și m-am răsturnat” -Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Acest incident nu l-a împiedicat să meargă mai departe.  

„Nu m-am speriat. Dacă  vremea urâtă, trebuuie să controlezi foarte bine mașina, iar pentru asta, îți trebuie foarte multe antrenamente” - Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Rareș știe că rallycross-ul este doar începutul său în motorsport. Micul pilot vrea să ajungă mult mai departe!  

„Pe viitor, îmi doresc să merg la cursele de Radical și la raliuri, acolo sunt mașini mult mai puternice” -Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  



Fenomenul de pe circuit: La 12 ani se dă cu mașina în cursele de Rallycross! (video)