Motorsport

Drama in motorsport: Pilotul Justin Wilson a decedat dupa un accident in IndyCar

Britanicul Justin Wilson a trecut, marti, la cele vesnice, dupa doua zile dupa un teribil accident pe care la suferit in cursa de IndyCar de la Poccono, statul american Pennsylvania.

In varsta de 37 ani, Wilson se afla in coma de duminica, dupa ce o bucata din monopostul unui alt concurent s-a desprins si l-a lovit in cap. Apasati aici pentru VIDEO la minutul 1:18 cand are loc impactul fatal.

Justin Wilson, un urias al curselor de monoposturi prin constitutia sa atletica, a pilotat si in Formula 1 pentru echipele Minardi si Jaguar in anul 2003 adunand 16 starturi in Marele Circ.

A trecut apoi oceanul pentru a-si face o cariera mai intai in defunctul CART (2004-2007), pentru ca din 2008 sa continue in noul IndyCar rezultat din fuziunea dintre CART si IRL.

Wilson a luat startul in 174 de curse peste ocean si a bifat sapte victorii.

Dupa doua locuri doi la general in CART (2006 SI 2007), cel mai bun rezultat al sau in noul IndyCar a fost un loc sase in 2013.

Justin Wilson este al doilea pilot englez care isi pierde viata intr-un accident pe un circuit oval de mare viteza in IndyCar dupa Dan Wheldon in cursa din Las Vegas (2011).



Drama in motorsport: Pilotul Justin Wilson a decedat dupa un accident in IndyCar