Premier League

Numar record de infectari cu coronavirus in Premier League. Cluburile au decis sa nu amane etapele traditionale de Boxing Day si Anul Nou

Sursă foto: https://twitter.com/SoccerScoop2/

In ultima saptamana au fost inregistrate nu mai putin de 90 de cazuri de imbolnavire cu covid in randul echipelor participante in Premier League. Este cel mai mare numar de cazuri de la inceputul pandemiei, in martie 2020.

Din aceasta cauza au fost amanate zece meciuri dintre care sase doar in ultima etapa programata in Premier League.

Cu toate acestea, cele 20 de cluburi participante au decis ca meciuri programate intre Craciun si Anul Nou sa nu fie amanate.

Au existat si voci care au sustinut necesitatea amanarii partidelor din perioada urmatoare.

“Este imposibil, nu avem jucatori. Pur si simplu nu putem sa impingem lucrurile pana la capat. Sa jucam in 26 si 28 nu este posibil”, a declarat Jurgen Klopp, managerul echipei FC Liverpool, a doua clasata in Premier League.

In alta ordine de idei, oficialii fotbalului englez au anuntat ca 84 la suta dintre jucatorii din prima liga sunt vaccinati impotriva covid cu cel putin o doza.

Prin comparatie, in Serie A procentul jucatorilor vaccinati a ajuns la 98 la suta, in timp ce in Bundesliga acesta este undeva la 94 la suta.



Numar record de infectari cu coronavirus in Premier League. Cluburile au decis sa nu amane etapele traditionale de Boxing Day si Anul Nou