Premier League

Manchester United a depasit pe Liverpool in derby-ul Angliei

Echipa pregatita de Sir Alex Ferguson s-a impus, duminica, in fata rivalei FC Liverpool, cu 2-1, prin golurile marcate de Robin van Persie si Nemanja Vidic. Cormoranii s-au trezit dupa o prima repriza slaba si au dominat partea secunda cand au redus din diferenta prin Sturridge si au ratat alte cateva bune ocazii.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 19 cand Evra a centrat de pe stanga si Van Persie a reluat din interiorul careului fara preluare. Pentru Van Persie a fost al 11-lea gol marcat impotriva echipelor din orasul trupei Beatles (6 contra lui Liverpool si 5 contra lui Everton).

Acelasi Van Persie a aparut la finalizare in minutul 26, dar a sutat peste poarta din pozitie centrala in marginea careului advers.

United a continuat sa preseze si Wellbeck a ratat doua bune ocazii intr-un interval de doar doua minute. Mai intai a fost blocat in interiorul careului, pentru ca mai apoi sa suteze violent peste poarta din lateral stanga.

Cormoranii au scapat ca prin minune de la primirea unui nou gol cu cinci minute inaintea pauzei. Cleverley a prins un voleu in plin si mingea a ocolit de putin cadrul portii.

Liverpool a ratat cea mai mare ocazie in debutul partii secunde cand Wisdom a scapat pe contraatac si a preferat sa traga la poarta in locul unei pase in lateral pentru Luis Suarez.

Gazdele de la Manchester United au modificat din nou tabela in minutul 54 la o faza fixa de pe stanga. Van Persie a centrat balonul spre coltul lung, Evra a reluat spre poarta si mingea s-a lovit de Vidic inainte de intrarea in poarta.

Oaspetii au redus din diferenta dupa numai doua minute prin Sturridge, jucatorul aflat la prima reusita in campionat pentru Liverpool dupa transferul de la Chelsea.

Totul a pornit de la o recuperare a lui Gerrard in jumatatea adversa asupra lui Carrick, dupa care capitanul lui Liverpool a sutat puternic pe poarta. De Gea a respins in lateral si Sturridge pe urmarire a reluat in poarta.

United a trecut pe langa majorarea avantajului in minutul 64 cand Reina a respins in corner sutul japonezului Kagawa. A fost o faza creata pe cont propriu de Wellbeck in spatiu central.

Finalul meciului a fost dominat de Liverpool, echipa oaspete ratand trei mari ocazii prin Sturridge spre disperarea lui Sir Alex Ferguson iesit la marginea terenului pentru a-si cravasa elevii.

United a raspuns in primul in primul din cele patru minute suplimentare cand a reluat periculos spre coltul scurt.



Manchester United a depasit pe Liverpool in derby-ul Angliei