International Curtea de Arges

Ajax se impune clar in Clasicul Olandei

Adversarul Stelei din 16-imile Europa League s-a impus la scor de forfait in meciul de pe teren propriu cu Feyenoord Rotterdam. Viktor Fischer, autorul unei duble, si Christian Eriksen au contribuit decisiv la acest succes important al formatiei conduse de Frank de Boer.

Derbiul dintre Ajax si Feyenoord a inceput, practic, cu scorul de 1-0, Viktor Fischer deschizand balul de pe Amsterdam Arena inca din minutul 7, dupa ce a reusit sa il culce pe portarul lui Feyenoord, pentru ca mai apoi sa trimita decisiv in poarta ramasa goala. Raspunsul oaspetilor nu a intarziat sa vina. Un minut mai tarziu, Immers a incercat un lob peste Vermeer, in vreme ce Eriksen a trecut  pe langa desprindere in minutul 11.

Forcingul viitorului adversar al Stelei in Europa League a continuat, iar Boerrigter si Van Rhijn au punctat din plin la capitolul impresie artistica in minutele 30 si 31.

Cu cinci minute inainte de finalul primului act, la cei doar 18 ani ai sai, Viktor Fischer a profitat de inexactitatea din aparare a experimentatului Mathijsen, dubland astfel avantajul lui Ajax printr-un sut violent pe coltul scurt, care l-a lasat perplex pe Erwin Mulder.

Feyenoord a inceput mai decisa partea secunda, dar golul a venit tot la poarta aparata de Mulder. Danezul Christian Eriksen a executat impecabil o lovitura libera, Alderweireld a "cemascat" fundasii adversi, iar mingea s-a scurs in plasa pentru a treia oara in acest derbi (63"™). 

La atacul imediat urmator, Van Rhijn a fost trimis in tribune de arbitrul partidei pentru cumul de cartonase, iar Immers a tras pe mijlocul portii de la punctul cu var.

Frank de Boer a gestionat cu mult calm finalul de meci, introducand mai multi jucatori cu profil defensiv, singurele emotii pentru cei prezenti pe Amsterdam Arena venind in minutul 88, cand zapada de pe acoperisul stadionului a provocat o bresa, semanand un sambure de panica in randul fanilor, cat si a jucatorilor de pe bancile de rezerve. Asta in timp ce antrenorul oaspetilor, Ronad Koeman, deja se indreptase vertiginos catre vestiare.

Meciul dintre Ajax si Feyenoord Rotterdam a fost LIVE pe site.



Ajax se impune clar in Clasicul Olandei