Fotbal International

Fluminense, prima finalistă la Cupa Mondială a Cluburilor

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Câștigătoarea Copei Libertadores a învins pe Al Ahly din Egipt în prima semifinală la Cupa Mondială a Cluburilor, cu 2-0.

Un meci decis pe final de golurile marcate de Jhon Arias din penalty (71) și Kennedy (90).

De două ori au trimis cei de la Fluminense mingea în bară în prima repriză a meciului de la Jeddah, Arabia Saudită, de fiecare dată prin Jhon Arias, în minutele 9 și 24.

În pofida celor 40 de ani împliniți, fundașul Felipe Melo a demonstrat că n-a uitat cum se face o deposedare de manual și l-a blocat in extremis pe sud-africanul Percy Tau, în minutul 18.

Portarul brazilian Fabio a avut o intervenție decisivă, în minutul 36, la lovitura de cap a lui Kahraba, o fază pornită de la un balon pierdut de Marcelo în propria jumătate de teren.

Fluminense a ratat prima ocazie din partea secundă la șutul argentinianul Cano. Acesta a căutat colțul lung cu un șut în diagonală, dar mingea a trecut alături.

La cealaltă poartă, Fabio s-a opus golului la șutul lui El Shahat, în minutul 63.

Experimentatul Marcelo (35 ani) a trecut în careul advers de Tau și a obținut lovitura de la 11 metri în duel cu acesta. O fază care n-a avut nevoie de VAR, centralul polonez Szymon Marciniak indicând fără ezitare punctul de la 11 metri.

Jhon Arias a transformat cu un șut pe jos în plasa laterală care a făcut inutil plonjonul lui Elshenawy.

Imediat după repunerea balonului în joc campioana Africii a fost aproape de egalare prin Tau, acesta reluând cu capul în brațele lui Fabio la o fază unu contra unu.

În minutul 77, Mohamed a deviat periculos pe direcția portarului brazilian, pentru ca zece minute mai târziu la cealaltă poartă Elshenawy să blocheze in extremis lobul încercat de Cano.

Fluminense s-a desprins la 2-0, în minutul 90, după reușita lui Kennedy la capătul unui contraatac.

Aflată în premieră la Cupa Mondială a Cluburilor, Fluminense va juca finala cu învingătoarea semifinalei dintre Manchester City și Urawa Red Diamonds, meci programat marți, 19 decembrie.

Urawa a trecut în turul secund de Leon din Mexic, cu 1-0.

Al Ahly va juca în finala mică pentru egalarea celui mai bun rezultat la Cupa Mondială a Cluburilor, locul trei ocupat în alte trei rânduri (2006, 2020 și 2021).



Fluminense, prima finalistă la Cupa Mondială a Cluburilor