Echipa Nationala

Arena Nationala este apta sa gazduiasca meciuri la EURO 2020

Mircea Sandu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Fotbal, a clarificat, vineri, situatia Arenei Nationalei, despre care s-a spus ca trebuie sa treaca printr-un amplu proces de reabilitare pentru a putea gazdui meciuri la Campionatul European din 2020.

"Nu e nicio problema cu Arena Nationala. Acest stadion nu are nicio restrictie de a organiza competitii de nivel european. Nu trebuie marita capacitatea, pentru ca se organizeaza meciuri la acest nivel inclusiv pe stadioane de 30.000 de locuri. Pe de alta parte, construidu-se in Parcul Sportiv National o sala de 12.000 de locuri, patinoar, o academie de tenis, automat in proiectele respective sunt prevazute si locuri de parcare. Aceste parcari se vor construi, deci nu trebuie facut nimic in plus la parcarile existente", a spus Sandu pentru MEDIAFAX.

Declaratia lui Sandu vine dupa niste elucubratii aparute pe unele siteuri care spuneau ca Arena Nationala trebuie modificata, inclusiv sa fie construite cateva mii de locuri suplimentare in tribune dar si pentru parcare.

Campionatul European din 2020 se va desfasura in 13 orase europene, iar FRF a depus dosarul de candidatura al Bucurestiului. Raspunsul va fi cunoscut in luna septembrie a acestui an.



Arena Nationala este apta sa gazduiasca meciuri la EURO 2020