Snooker

Ronnie O’Sullivan a devenit Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic

Jucatorul englez Ronnie O’Sullivan a primit in ultimele ore ale anului 2015 titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru activitatea depusa in dezvoltarea snookerului la nivel mondial.

"Sunt extrem de recunoscator pentru aceasta numire. Este o mare onoare atat pentru mine cat si pentru familia mea", a declarat O'Sullivan dupa ce a fost numit OBE.

In varsta de 40 ani, O’Sullivan are in palmares cinci titluri mondiale alaturi de alte cinci trofee de campion al Regatului Unit si cinci titluri de Masters.

Cel supranumit “Racheta” pentru viteza pe care o afiseaza la masa de joc a reusit in cariera un record de 788 de break-uri de peste o suta de puncte si 13 break-uri maxime (147 puncte).

Doar doi alti jucatori de snooker au fost declarati Ofiteri ai Ordinului Imperiului Britanic: Steve Davis (de sase ori campion mondial) si Terry Griffiths.

Alti sase jucatori din circuit au fost facuti Membri ai Ordinului Imperiului Britanic (MBE): Stephen Hendry, Ray Reardon, John Higgins, Mark Williams, John Parrott si Jimmy White.

Ronnie O’Sullivan a fost prezent in Romania pe 21 si 22 noiembrie, cand a sustinut doua meciuri demonstrative la Bucuresti in compania campionului mondial en-titre Stuart Bingham.

O’Sullivan a promis ca revine la Bucuresti in octombrie 2016 cu ocazia Campionatului European, primul turneu profesionist de snooker pe care il va gazdui tara noastra.

sursa foto: ronnie147.com



Ronnie O’Sullivan a devenit Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic