Turul Italiei

Wiggins, primul lider al Turului Italiei

Britanicul Bradley Wiggins a imbracat primul tricou roz in editia a 93-a a Turului Italiei, dupa ce a castigat prima etapa desfasurata, sambata, pe strazile din Amsterdam.
Rutierul echipei Sky a parcurs cei 8.4 kilometri cu timpul de 10 minute si 18 secunde, devansandu-i cu doua secunde pe americanul Brent Bookwalter si pe australianul Cadel Evans, ambii de la BMC.

"A fost greu, mai ales din cauza ploii, dar mi-am facut propria cursa si am reusit sa obtin victoria", a declarat Wiggins.

Pe pozitia a patra a incheiat kazahul Alexander Vinokourov, ciclistul echipei Astana fiind clasat in acelasi timp, la cinci secunde de Wiggins, alaturi de Greg Henderson (Sky) si Richie Porte (Saxo Bank).

Specialist al probelor contratimp, David Millar (Garmin) a fost doar al saptelea, la sapte secunde intarziere in raport cu Wiggins.

Cel mai bine clasat rutier italian a fost Marco Pinotti (HTC-Columbia), acesta terminand la noua secunde fata de putatorului primului tricou roz.

Aflat pentru a opta oara in istorie in afara granitelor Italiei la debut, Il Giro continua, duminica, cu etapa a doua, o mansa de 209 kilometri care va purta caravana de 198 ciclisti intre Amsterdam si Utrecht.

Intrarea pe teritoriul Italiei se va produce miercuri, dupa ziua de pauza programata la Savigliano.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Wiggins, primul lider al Turului Italiei