Turul Italiei

Sprint nebun la Napoli în Turul Italiei. Tricoul roz a dus trena în urmărirea unui evadat ajuns pe ultimii metri

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia

Prima etapă de peste 200 de kilometri din actuala ediție a Turului Italiei a adus caravana ciclistă la Napoli, unde victoria de etapă s-a jucat la sprintul masiv al plutonului.

Nu mult a lipsit ca ecuadorianul Jhonatahan Narvaez de la Ineos să-și treacă în cont a doua victorie de etapă din acest Giro.

Narvaez a menținut suspansul până aproape de final, când a fost ajuns in extremis și înghițit de grupul masiv al rutierilor.

În cele din urmă victoria de etapă i-a revenit olandezului Olav Kooij, rutier la Visma Lease a Bike, echipa care l-a dat pe învingătorul Turului Italiei din 2023.

Kooij l-a învins pentru un vârf de roată pe italianul Jonathan Milan, purtătorul tricoului ciclamino de lider al ierarhiei pe puncte.

Podiumul a fost completat de columbianul Juan Sebastian Molano, rutier pentru care a dus trena în pluton în ultimul kilometri chiar și Tadej Pogacar, liderul clasamentului general.

Un lucru rar văzut ca un purtător al tricoului de lider într-un Mare Tur să ducă trenul pentru un sprint al plutonului.

Pogacar rămâne lider autoritar la general după cea mai lungă etapă de până acum în Giro 2024, o etapă de 214 kilometri între Avezano și Napoli.

Luni este zi de pauză în Turul Italiei, prima din această ediție, cursa urmând a fi reluată marți cu o etapă intermediară de 142 de kilometri între Pompei și Cusano Mutri.Sprint nebun la Napoli în Turul Italiei. Tricoul roz a dus trena în urmărirea unui evadat ajuns pe ultimii metri